Financiële periodetabel wijzigen

Je kunt de financiële periodetabel wijzigen, waarbij je een nieuwe financiële periodetabel koppelt aan alle bestaande journaalposten (financiële mutaties) voor alle boekjaren. Voordat je een nieuwe periodetabel kunt koppelen moet je eerst een nieuwe periodetabel toevoegen. Daarna activeer je de nieuwe tabel bij de instellingen.

Let op:

Je moet voor de actie Wijzig periodetabel geautoriseerd zijn om de periodetabel te wijzigen. Dit richt je in via actie-autorisatie.

Periodetabel Financieel wijzigen/toepassen:

1. Ga naar: Financieel / Beheer / Instellingen administratie.
  2. Klik op: ActiesWijzig periodetabel.
  3. Selecteer de nieuwe periodetabel.

De eerste periode in de periodetabel die je kiest moet gelijk zijn aan, of voor de begindatum boekhouding liggen.

4. Klik op: Opslaan en sluiten.  De cumulatieven worden herberekend, dit kan enige tijd in beslag nemen.

Let op:

Het kan voorkomen dat de volgende melding verschijnt: De huidige datum komt nog niet voor in de financiële periodetabel. Dit los je op door een jaar aan de huidige periodetabel toe te voegen.

Direct naar

1. Periodetabel
  2. Periodetabel toevoegen
  3. Jaren toevoegen periodetabel toevoegen, verwijderen of blokkeren
  4. Periode blokkeren in de periodetabel
  5. Wijzigen looptijd boekjaar (Financieel)
  6. Correctieperioden toevoegen aan de periodetabel (Financieel)
  7. Financiële periodetabel wijzigen
  8. Periodetabel per administratie instellen (Financieel en Vaste activa)