Periodetabel Financieel en Vaste activa per administratie instellen

Je stelt de periodetabel van Financieel en Vaste activa in op administratieniveau. Hiermee kun je, als je met meerdere administraties werkt in één omgeving, voor een bepaalde administratie een andere financiële periodetabel of voor vaste activa instellen zonder dat dit direct gevolgen heeft voor de andere administraties in de omgeving. Bijvoorbeeld in de situatie dat de financiële periodetabel bij administratie X op een maandindeling gebaseerd is, terwijl bij administratie Y de financiële periodetabel op een vierweken-indeling gebaseerd is. Of er is voor een bepaalde administratie een wijziging van een boekjaar nodig, bijvoorbeeld vanwege een startende ondernemer of een verlengd boekjaar, dan kun je voor deze administratie een andere periodetabel inrichten.

De financiële periodetabel stel je direct in als je een nieuwe administratie toevoegt. Je kunt de instellingen voor de periodetabel achteraf raadplegen en wijzigen via de financiële administratie instellingen.

Je kunt alleen de periodetabel van Financieel en Vaste activa op administratieniveau inrichten. De andere periodetabellen werken op omgevingsniveau.

Let op:

Je moet rekening houden met het consolideren van administraties bij verschillende periodetabellen. Dit kan problemen geven als je bijvoorbeeld een administratie met een maandindeling en een administratie met een vierweken-indeling gaat consolideren. Bij het consolideren telt Profit de gegevens per periode bij elkaar. Dan telt Profit per periode gegevens op van de ene administratie met gegevens van één maand bij de andere administratie van 4 weken.

Periodetabel Financieel en periodetabel Vaste activa per administratie controleren:

 1. Open de administratie.
 2. Ga naar: Financieel / Beheer / Instellingen administratie.
 3. Ga naar het tabblad: Balans.

 4. Controleer de actieve financiële periodetabel bij Periodetabel financieel.

  De periodetabel financieel kun je wijzigen als je voor de administratie een andere financiële periodetabel wilt instellen. Je moet hiertoe voor de actie Wijzig periodetabel geautoriseerd zijn om de periodetabel te kunnen wijzigen. Voor meer informatie, zie Wijzig de periodetabel

 5. Controleer de actieve periodetabel vaste activa voor de huidige administratie bij Periodetabel vaste activa .

  De periodetabel vaste activa kun je niet meer wijzigen na de eerste afschrijvingsperiode. Als je de periodetabel toch wilt wijzigen, dan moet je eerst de journaalposten terugdraaien.

  Voor meer informatie, zie Periodetabel voor Vaste activa.

 6. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

 1. Periodetabel
 2. Periodetabel toevoegen
 3. Jaren toevoegen periodetabel toevoegen, verwijderen of blokkeren
 4. Periode blokkeren in de periodetabel
 5. Wijzigen looptijd boekjaar (Financieel)
 6. Correctieperioden toevoegen aan de periodetabel (Financieel)
 7. Financiële periodetabel wijzigen
 8. Periodetabel per administratie instellen (Financieel en Vaste activa)