Afrondingsmethode

Je hebt in Profit op verschillende plaatsen de mogelijkheid om een afrondingsmethode vast te leggen, bijvoorbeeld bij het vastleggen van prijzen of het herwaarderen van prijzen.

Standaard wordt er een aantal afrondingsmethoden meegeleverd.

Voeg een afrondingsmethode toe:

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Afrondingsmethode.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul de velden in. De afronding wordt bepaald door de combinatie van de onderstaande velden:
    • Bij het veld Richting bepaal je of je getallen altijd naar boven of beneden wilt afronden. Bij een logische afronding bepaalt Profit zelf of naar boven of beneden wordt afgerond, op basis van het dichtstbijzijnde getal.
    • Bij het veld Decimalen bepaal je de mate van afronding. Bij bijvoorbeeld Een tiende zal het getal 1,42 worden afgerond op 1,4.
    • Als je bij het veld Decimalen de waarde Geheel selecteert, zal Profit afronden op gehele getallen. Als je wilt afronden op een veelvoud, vul je hiervoor een waarde hoger dan 1 in. Deze instelling is met name bedoeld voor de afronding op stuivers (je vult dan de waarde 5 in).
  4. Klik op: OK.

Direct naar

1. Basisinrichting
  2. Functionaliteit activeren
  3. Startmenu instellen
  4. Landinstellingen
  5. Talen inrichten
  6. Invoer van tijdvelden inrichten
  7. Sluitingsdagen instellen
  8. Periodetabel inrichten
  9. Periodeverdeeltabel inrichten
  10. Autonummering en tellers inrichten
  11. Bankrekeningen instellen
  12. Facturering en integratie inrichten
  13. Afdrukken en e-mailen rapporten inrichten
  14. E-facturering inrichten
  15. Journalisering inrichten
  16. Afrondingsmethode instellen
  17. Logging instellen
  18. Wachtrij inrichten en gebruiken

Process

Afrondingsmethode