Cursusfacturen massaal e-mailen, afdrukken en opslaan in dossier

Je kunt in één actie een selectie van de cursusfacturen verstrekken, dus: e-mailen, afdrukken én opslaan in het dossier.

Of Profit de factuur afdrukt of mailt is afhankelijk van de instellingen bij het verkooprelatieprofiel en of de verkooprelatie.

Cursusfacturen automatisch of handmatig maken

Je kunt zowel automatisch als handmatig gegenereerde facturen massaal verstrekken.

Als je de cursusfacturen altijd automatisch genereert start je de functie Automatisch factureren.

Als je ook handmatig cursusfacturen toevoegt die je incidenteel (eenmalig) factureert start je de functie Facturen. In de weergave staan alle facturen. Via de actie Output kun je nu in één keer zowel de handmatige als de automatische facturen genereren en daarna afdrukken en /of e-mailen.

Dit moet je eerst inrichten.

Cursusfacturen automatisch genereren en verstrekken

Je kunt de cursusfacturen automatisch genereren en direct daarna afdrukken of e-mailen en opslaan in het dossier.

Bij het genereren van de facturen worden de factuurregels automatisch per organisatie verzameld: alle regels voor dezelfde verkooprelatie komen op één factuur. Als je bij de verkooprelatie hebt ingesteld dat de factuur wordt gemaild als E-mail PDF + factuur als E-factuur bevat het e-mailbericht twee bijlagen. Namelijk: een pdf-bestand en een UBL-bestand (e-factuur).

Automatisch cursusfacturen genereren, afdrukken e-mailen en opslaan in dossier:

1. Ga naar: CRM / Cursusmanagement / Facturering / Automatisch factureren.
  2. Selecteer een waarde bij Administratie.
  3. Vul eventueel een waarde in bij Factuurdatum.
  4. Vink Output-wizard starten na voltooien aan.
  5. Klik op: Volgende.

Je ziet nu alle regels die je nog moet factureren.

6. Selecteer de regels.
  7. Klik op: Voltooien.
  8. Vink Alleen nog niet verwerkte facturen verwerken. aan als je alleen de nog niet verwerkte facturen wilt verstrekken.
  9. Selecteer de Printer en Printerlade.
  10. Selecteer een afwijkende Verstrekkingswijze als je alle te verwerken rapporten op dezelfde manier wilt e-mailen en/of afdrukken.
  11. Selecteer een afwijkend Rapport als je voor alle te verwerken rapporten wilt afwijken van de standaard rapportdefinitie. Als je geen afwijkend rapport selecteert bepaald Profit het type rapport automatisch.
  12. Selecteer een afwijkend Berichtsjabloon (e-mailsjabloon) als je voor de begeleidende tekst van alle e-mailberichten wilt afwijken van het standaard berichtsjabloon.
  13. Vink Opslaan in dossier aan als je voor iedere e-mail of afdruk een dossieritem wilt toevoegen, met een gekoppeld rapport.
  14. Klik op: Volgende.

Je ziet nu een overzicht van de regels.

15. Klik op: Afdrukvoorbeeld en/of E-mail voorbeeld als je een voorbeeld wilt zien.

Als je de wachtrij gebruikt heb je deze stap niet en kun je geen afdrukvoorbeeld tonen.

16. Klik op: Voltooien.

Let op:

Profit plaatst deze taak in de wachtrij. Terwijl de taak in de wachtrij wordt uitgevoerd, kun je gewoon doorwerken. Zie: Wachtrij gebruiken en beheren.

Cursusfacturen handmatig genereren en verstrekken

Je kunt de cursusfacturen handmatig genereren en direct daarna afdrukken of e-mailen en opslaan in het dossier.

Als je bij de verkooprelatie hebt ingesteld dat de factuur wordt gemaild als E-mail PDF + factuur als E-factuur bevat het e-mailbericht twee bijlagen. Namelijk: een pdf-bestand en een UBL-bestand (e-factuur).

Cursusfacturen handmatig genereren, afdrukken, e-mailen en opslaan in dossier:

1. Ga naar: CRM / Cursusmanagement / Facturering / Facturen.
  2. Klik op: Selecteren.
  3. Selecteer de regel(s).
  4. Klik op de actie: Output.
  5. Vink Alleen nog niet verwerkte facturen verwerken. aan als je alleen de nog niet verwerkte facturen wilt verstrekken.
  6. Selecteer de Printer en Printerlade.
  7. Selecteer een afwijkende Verstrekkingswijze als je alle te verwerken rapporten op dezelfde manier wilt e-mailen en/of afdrukken.
  8. Selecteer een afwijkend Rapport als je voor alle te verwerken rapporten wilt afwijken van de standaard rapportdefinitie. Als je geen afwijkend rapport selecteert bepaald Profit het type rapport automatisch.
  9. Selecteer een afwijkend Berichtsjabloon (e-mailsjabloon) als je voor de begeleidende tekst van alle e-mailberichten wilt afwijken van het standaard berichtsjabloon.
  10. Vink Opslaan in dossier aan als je voor iedere e-mail of afdruk een dossieritem wilt toevoegen, met een gekoppeld rapport.
  11. Klik op: Volgende.

Je ziet nu een overzicht van de regels.

12. Klik op: Afdrukvoorbeeld en/of E-mail voorbeeld als je een voorbeeld wilt zien.

Als je de wachtrij gebruikt heb je deze stap niet en kun je geen afdrukvoorbeeld tonen.

13. Klik op: Voltooien.

Let op:

Profit plaatst deze taak in de wachtrij. Terwijl de taak in de wachtrij wordt uitgevoerd, kun je gewoon doorwerken. Zie: Wachtrij gebruiken en beheren.

Process

Cursusfactuur

Work area

CRM