thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Organisatorische eenheid toevoegen

Je richt het organigram in, door organisatorische eenheden toe te voegen en deze op de juiste plaats in het organigram te plaatsen. Een organigram in Profit kan uit maximaal 10 lagen bestaan.

Aan elke organisatorische eenheid koppel je een type organisatorische eenheid. Het type organisatorische eenheid bevat de laag van het organigram: Een laag nummer betekent dat de gekoppelde organisatorische eenheden hoog in de hiërarchie staan.

Je moet op laag 0 één organisatorische eenheid plaatsen (meer is niet toegestaan). Dit is bijvoorbeeld een holding. Onder een organisatorische eenheid mag je alleen een andere organisatorische eenheid met een hoger nummer (=lager in de hiërarchie) plaatsen.

Je kunt organisatorische eenheden importeren met HRM / Beheer / Import HRM / Organisatorische eenheid.

Let op: 

De code van een organisatorische eenheid kun je niet wijzigen. Als je een nieuwe code voor een organisatorisch eenheid wilt gebruiken, kun je een nieuwe organisatorische eenheid toevoegen aan het organigram en de medewerkers aan de nieuwe organisatorische eenheid koppelen. De organisatorische eenheid met de verkeerde code kun je uit het organigram slepen.

Organisatorische eenheid toevoegen in organigram:

 1. Ga naar: HRM / Organisatie / Organigram.
 2. Open de eigenschappen van de organigramstructuur.
 3. Klik op:  (Organisatorische eenheden) als deze knop niet actief is.
 4. Klik op: .
 5. Vul de code en omschrijving van de organisatorische eenheid in.
 6. Selecteer het organisatorische eenheid type, dit bepaalt de laag waarin de nieuwe organisatorische eenheid valt.
 7. Met Staf geef je aan dat het om een stafafdeling gaat. Het veld Staf is puur een extra informatie veld, waarmee je aangeeft dat een afdeling tot "staf" behoort. Er is geen functionaliteit gekoppeld aan dit veld.
 8. Vink Bevat medewerkers aan, als je medewerkers aan de organisatorische eenheid wilt koppelen. Als de organisatorische eenheid alleen dient om het organigram in te delen, vink je dit veld niet aan.
 9. Vink Rapport aan bovenliggende OE aan, als je twee eenheden wilt samenvoegen in de rapportage. Dit kan nodig zijn als je managers in aparte lagen onderbrengt, terwijl je managers en hun afdelingen wel als één afdeling wilt presenteren in de rapportage.
 10. Selecteer de organisatorische eenheid van de manager bij Rapportage org. eenheid. Profit voegt de geopende organisatorische eenheid en die van de manager samen in de rapporten. Je moet de rapporten hiervoor wijzigen. Vervang het veld Organisatorische eenheid door de samengevoegde organisatorische eenheid.
 11. Vul een snelkoppeling naar de gepubliceerde cockpits in bij Cockpit 1. De medewerker ziet de snelkoppeling bij de formatieverdeling onder Mijn gegevens in InSite. De medewerker kan via de snelkoppeling de gepubliceerde cockpit openen. Als je gebruik maakt van meerdere formatieverdelingsregels voor de medewerkers, dan kun je voor vijf cockpits een snelkoppeling opgeven.
 12. Klik op: Voltooien.

  Profit toont de nieuwe organisatorische eenheid in het rechtervak. Hier staan de organisatorische eenheden die nog niet in het organigram geplaatst zijn.

 13. Versleep de organisatorische eenheid naar het linkervak een plaats dit in de boomstructuur.

Direct naar

 1. Organigram inrichten
 2. Organigram raadplegen
 3. HRM-rapporten met organigram raadplegen
 4. Organigramstructuur toevoegen
 5. Organisatorische eenheid type toevoegen
 6. Organisatorische eenheid toevoegen
 7. Leidinggevende automatisch bepalen
 8. Leidinggevende organisatorische eenheid handmatig bepalen
 9. Organigram inclusief formatieverdeling inrichten
 10. Organigram overzetten naar Microsoft Visio

Process

Organigram

Work area

HRM