InSite in een andere taal toevoegen

Je voegt een site toe in een andere taal.

Als de sites in de verschillende talen dezelfde opzet en structuur hebben, is het aan te bevelen om één site in een bepaalde taal eerst volledig in te richten en te testen. Als deze 'bronsite' gereed is, gebruik je deze om een nieuwe site in een andere taal toe te voegen.

Door het toevoegen van een site in een andere taal ontstaat een fysiek nieuwe site die apart onderhouden moet worden.

Site in een andere taal toevoegen:

1. Open de Profit-omgeving die dient als backoffice voor de nieuwe site.
  2. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Site.
  3. Selecteer de site waarop de nieuwe site gebaseerd moet worden.
  4. Klik op de actie: Kopiëren.
  5. Vul de omschrijving in.
  6. Klik op: Volgende.
  7. Selecteer het standaardthema.
  8. Selecteer de taal waarin de site gepubliceerd moet worden.

Als je geen taal selecteert, wordt de site gepubliceerd in de standaardtaal.

Klik op: Volgende.

Selecteer de weblocatie die je eerder hebt toegevoegd.

Je kunt de site publiceren als zijnde onder constructie. Bezoekers van de site krijgen automatisch de melding dat de site in onderhoud is.

Als je rechten hebt op sitebeheer kun je de site toch benaderen door '/admin' achter de URL te zetten. Hiermee start je automatisch het sitebeheer van de site op en kun je de site onderhouden.

Nadat je alle vertalingen hebt gecontroleerd en toegevoegd, vink je in de eigenschappen van de site het veld Website publiceren als 'onder constructie' uit.

9. Klik op: Voltooien.

De site wordt gepubliceerd, dit kan enige tijd in beslag nemen. Je kunt de actuele status raadplegen door de weergave te verversen met F5.

Externe link naar vertaalde site toevoegen:

Als je sites in verschillende talen hebt, hebben deze verschillende url's. Je kunt per site externe hyperlinks toevoegen naar de andere sites, zodat gebruikers kunnen schakelen tussen sites.

1. Voeg een item toe, bijvoorbeeld een menu-item.
  2. Vul de omschrijving in.
  3. Selecteer Externe link bij Actie.
  4. Klik op: Volgende.
  5. Vul de url naar de vertaalde site in. Je kunt ook verwijzen naar een specifieke pagina.
  6. Klik op: het wereldbolletje achter het veld om de hyperlink te testen.
  7. Klik op: Toevoegen.

Direct naar

1. InSite of OutSite vertalen
  2. Site in een andere taal toevoegen
  3. InSite omzetten naar een andere taal
  4. Onderdelen van een site vertalen
  5. Site vertalen met Google Translate
  6. Hoofdsite per taal vastleggen
  7. Taalrestrictie op InSite-pagina vastleggen

Process

Beheerder

Work area

InSite/OutSite