Dagboek Projectjournalisering toevoegen

Je voegt een dagboek toe voor het journaliseren van de projecten. Je koppelt ook de teller voor de projectfacturen aan het dagboek.

Je kunt meerdere tellers gebruiken in één administratie. Profit bepaalt deze teller via het dagboek Verkoop.

Dagboek Projectjournalisering toevoegen:

1. Ga naar: Financieel / Grootboek / Dagboek.

Je ziet hier de verschillende dagboeken en nummering voor de verschillende factuurtypen.

2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul de omschrijving in.
  4. Selecteer Verkoop bij Soort dagboek.
  5. Selecteer de teller bij Teller laatste factuur, bijvoorbeeld Projectfacturen.
  6. Klik op: Volgende.
  7. Selecteer de boekingslay-out.
  8. Klik op: Voltooien.

Afwijkend dagboek projectfacturen instellen:

Voor het gebruik van de juiste teller is het in Profit van belang dat het juiste dagboek geselecteerd wordt. Hierbij geldt een bepaalde volgorde:

1. Standaard wordt het verkoopdagboek opgehaald dat is vastgelegd in de Integratiesoorten van projectfacturen (Handmatige projectfacturen/Automatische projectfacturen) via Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Integratiesoort.

Profit bepaalt automatisch het nummer van de factuur via de teller van het dagboek die is ingesteld bij de integratiesoort.

Let op:

De integratiesoorten worden per administratie vastgelegd, als je een aparte teller wilt per administratie, dan moet je dit apart vastleggen. Je hebt namelijk in elke administratie een apart verkoopdagboek.

2. Je kunt een afwijkend dagboek opgeven in het verkooprelatieprofiel via Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Verkooprelatieprofiel, open de eigenschappen van het verkooprelatieprofiel. Je kunt het verkooprelatieprofiel koppelen bij de betreffende debiteur(en) via Financieel / Debiteur / Debiteur, open de eigenschappen van de debiteur, ga naar het tabblad Algemeen / selecteer het betreffende verkooprelatieprofiel bij het veld Profiel.

Let op:

Dit geldt dan voor alle projecten van die debiteur. Een afwijking per project kan niet.

3. In de boekingslay-out van de projectfactuur maak je het veld Dagboek beschikbaar via Algemeen / Beheer / Boekingslay-out, open de eigenschappen van de boekingslay-out projectfactuur, ga vervolgens naar het tabblad Kop. Hierna kun je alleen voor de handmatige projectfacturen een dagboek selecteren, via Projecten / Facturering / Facturen, Nieuw.

Direct naar

1. Journalisering projectfacturen inrichten
  2. Grootboekrekeningen projectjournalisering toevoegen
  3. Dagboek projectjournalisering toevoegen
  4. Integratiesoort journalisering projectfacturen toevoegen
  5. Integratiegroep autoriseren
  6. Integratie financieel instellingen
  7. Integratierekening toevoegen
  8. Integratiegroep instellingen
  9. Inrichten credit projectfacturen storneren
  10. Verbijzondering journalisering projecten inrichten
  11. Kostenplaatsen journaliseren vanuit nacalculatie