Nacalculatie afhandelen (integratie projecten en ordermanagement)

Het project is klaar, de pc's zijn geleverd en de consultant is 40 uur bezig geweest met het inrichten en daarna nog 80 uur met het implementeren van de software. In de nacalculatie per regel heeft hij elke dag zijn uren geboekt.

De voorraadhoudende artikelen heb je óf al via de projectbon uitgeleverd en gereedgemeld, waardoor deze naar de nacalculatie werd doorgezet, mits je in het project Pakbonnen naar nacalculatie in het project aan hebt staan. Of je hebt het veld in het project uit staan en dan factureer je de artikelen via Ordermanagement.

Nacalculatie afhandelen:

In dit voorbeeld boek je de uren. Vervolgens accordeer je alle nog niet gereedgemelde regels op het project en meld je ze gereed zodat gefactureerd kan worden.

1. Ga naar: Projecten / Nacalculatie / Nacalculatie per regel.
  2. Selecteer de boekingslay-out Nacalculatie per regel per project.
  3. Klik op: Opslaan en sluiten.
  4. Vul een waarde in bij Jaar.
  5. Selecteer een waarde bij Periode.
  6. Selecteer het project.

Profit vult automatisch de medewerker in.

7. Druk op: F5.
  8. Voeg de nacalculatie van de uren toe. Je kunt dit eventueel ook via het overnemen van de offerte doen. Daarbij kun je ook direct accorderen en gereedmelden.
  9. Klik op: Voltooien.

Je keert terug naar de velden in het selectiedeel van het scherm.

10. Sluit het boekingsscherm af via Annuleren.
  11. Ga naar: Projecten / Nacalculatie / Nacalculatie accorderen.
  12. Open de weergave: Nog te accorderen.
  13. Selecteer de nacalculatieregels van het project.
  14. Klik op de actie: Accorderen.
  15. Open de weergave: Nog gereed te melden.
  16. Selecteer de nacalculatieregels van de verkooprelatie van het project.
  17. Klik op de actie: Gereedmelden.

Direct naar

1. Integratie Projecten en Ordermanagement
  2. Doorbelasten/Niet factureren instellen per project en item
  3. Project instellen voor integratie
  4. Offerte voor verkoop toevoegen
  5. Voorcalculatie definitief maken
  6. Projectbon toevoegen
  7. Projectbon gereedmelden
  8. Voorcalculatie/offerte overnemen naar nacalculatie
  9. Nacalculatie afhandelen
  10. Offerte, nacalculatie en projectbon raadplegen
  11. Afwijkende btw-instellingen van pakbonregel overnemen naar nacalculatie en concepten
  12. Inkoopproces Projecten/Ordermanagement