Projectbon toevoegen vanuit voorcalculatie

Bij het uitvoeren van de actie Aanmaken projectbon geef je aan dat je de artikelregel van de voorcalculatie wilt overzetten naar een pakbon.

Let op:

Onderstaande actie kun je alleen uitvoeren voor voorcalculaties:

• met de status Definitief
  • waarbij het project niet is afgesloten
  • waarop artikelregels en/of samenstellingsregel geboekt zijn.

Projectbon aanmaken:

1. Ga naar: Projecten / Voorcalculatie / Voorcalculatie.
  2. Open de weergave met de definitieve voorcalculaties.
  3. Selecteer de voorcalculatie.
  4. Klik op de actie: Aanmaken projectbon.

Profit maakt alleen een projectbon aan als de geselecteerde regels hetzelfde project en dezelfde projectfase hebben. Als dit niet het geval is krijg je een foutmelding.

5. Selecteer de voorcalculatieregels die je naar de pakbon wilt overzetten.
  6. Klik op: Voltooien.
  7. Handel de pakbonnen op normale wijze af.

Let op:

De geselecteerde voorcalculatieregels van één project worden op één pakbon gezet. Profit houdt hier geen rekening met de instellingen van het veld Orders verzamelen op pakbon bij het verkooprelatieprofiel.

Direct naar

1. Integratie Projecten en Ordermanagement
  2. Doorbelasten/Niet factureren instellen per project en item
  3. Project instellen voor integratie
  4. Offerte voor verkoop toevoegen
  5. Voorcalculatie definitief maken
  6. Projectbon toevoegen
  7. Projectbon gereedmelden
  8. Voorcalculatie/offerte overnemen naar nacalculatie
  9. Nacalculatie afhandelen
  10. Offerte, nacalculatie en projectbon raadplegen
  11. Afwijkende btw-instellingen van pakbonregel overnemen naar nacalculatie en concepten
  12. Inkoopproces Projecten/Ordermanagement