Projectbon gereedmelden via Profit Ordermanagement

Je kunt de projectbon afhandelen in Profit Ordermanagement.

Je richt dit in in de eigenschappen van een project.

Hieronder beschrijven we het doorboeken van een pakbon naar de nacalculatie. Klik hier voor de algemene beschrijving.

Projectbon gereedmelden:

1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoopproces / Pakbon.
  2. Selecteer de pakbon.
  3. Klik op: Meer acties / Gereedmelden.
  4. Klik op Ja bij de melding.
  5. Klik op: Opslaan en sluiten.

Je kunt de gereedgemelde projectbon factureren.

Tip:

Voeg aan de boekingslay-out voor pakbonnen in de kop het veld Project toe, zodat je kunt zien of het gaat om een projectbon.

Als bij het ingevulde project op het tabblad Facturering het vinkje Pakbonnen naar nacalculatie aan staat, dan zet Profit de pakbonregels door naar de nacalculatie in Projecten bij het gereedmelden van de pakbon. Deze moeten geaccordeerd en gereedgemeld worden, voordat je kunt factureren vanuit Projecten. Bij het veld Verwerking order zie je status verandert naar Pakbon, factuur via nacalculatie als je de pakbon gereedmeldt.

Direct naar

1. Integratie Projecten en Ordermanagement
  2. Doorbelasten/Niet factureren instellen per project en item
  3. Project instellen voor integratie
  4. Offerte voor verkoop toevoegen
  5. Voorcalculatie definitief maken
  6. Projectbon toevoegen
  7. Projectbon gereedmelden
  8. Voorcalculatie/offerte overnemen naar nacalculatie
  9. Nacalculatie afhandelen
  10. Offerte, nacalculatie en projectbon raadplegen
  11. Afwijkende btw-instellingen van pakbonregel overnemen naar nacalculatie en concepten
  12. Inkoopproces Projecten/Ordermanagement