Project raadplegen

Je beschikt over verschillende weergaven en rapporten om projecten te raadplegen. Welke velden zichtbaar zijn hangt af van het gekoppelde projectprofiel.

In dit artikel is gave nieuwe functionaliteit verwerkt die beschikbaar is vanaf Profit 2.

Project raadplegen:

1. Ga naar: Projecten / Project / Project.
  2. Open de eigenschappen van het project.

Blader door de tabbladen voor alle relevante gegevens van dit project.

Via de pijltjes bovenin kun je naar andere projecten bladeren om daarvan de eigenschappen te raadplegen.(Profit 2)

3. Ga naar het tabblad: Algemeen.

Je ziet op dit tabblad de algemene gegevens van het project en eventueel het projectprofiel dat gekoppeld is aan dit project.

4. Ga naar het tabblad: Status.

Je ziet op dit tabblad de velden Datum toegevoegd, Begindatum, Datum gereed planning en Werkelijke datum gereed.

De status is Afgemeld als het project is afgemeld. Dan kun je geen nacalculatie meer boeken op het project. Je kunt wel nog facturen op dit project aanmaken.

Je kunt geen uren / kosten op het project boeken op de datum vóór de Begindatum en na de Werkelijke datum gereed.

Profit vinkt Afgemeld automatisch aan als je bij het afmelden van het onderhanden werk aangeeft, dat het project geheel moet worden afgemeld. In dat geval kun je het project weer vrijgeven door Afgemeld op dit tabblad uit te vinken.

Bij Ordertekst kun je een verzameling tekstvelden selecteren. Deze kun je vervolgens koppelen aan o.a. de inkoopoffertes van dit project waarna je ze kunt tonen in je rapporten en/of verstrekkingen.

5. Ga naar het tabblad: Facturering.

Op dit tabblad kun je de gegevens voor facturering van het project raadplegen en instellen.

6. Ga naar het tabblad: Fase.

Op dit tabblad kun je projectfasen raadplegen of toevoegen.

7. Raadpleeg de tabbladen Voorcalculatie, Nacalculatie, Opbrengst en Totalen als je de resultaten van het project wilt raadplegen.
  8. Ga naar het tabblad: Voorcalculatie.

Dit tabblad toont alle regels die je via de voorcalculatie en de offertes op het project hebt geboekt.

Je kunt vanuit deze weergave direct een nieuwe voorcalculatie toevoegen, wijzigen en verwijderen als je voor deze acties geautoriseerd bent.

9. Ga naar het tabblad: Nacalculatie.

Dit tabblad toont alle boekingen op het project, die via de urenregistratie of via doorgeboekte financiële mutaties in de nacalculatie zijn geboekt.

Je kunt vanuit deze weergave direct de bijbehorende nacalculatieregel openen en wijzigen die geboekt is via Nacalculatie / Uren boeken als je hiervoor geautoriseerd bent. Het boekingsprogramma opent alleen de nacalculatieregel waarop je hebt gedubbelklikt. Je kunt dan alleen deze regel wijzigen (als dat is toegestaan) en de datum en/of het projectnummer wijzigen (als dat is toegestaan). Je kunt geen nieuwe regel toevoegen.

10. Ga naar het tabblad: Opbrengst.

Dit tabblad toont de regels van de projectfacturen en de opbrengstboekingen, die vanuit Profit Financieel naar het project zijn doorgeboekt.

11. Ga naar het tabblad: Verplichting of Reservering als je een verplichting of reservering op dit project hebt vastgelegd (via Contractbeheer Financieel of via het inkoopproces voor de Bouw).
  12. Ga naar het tabblad: Dossier.

Op dit tabblad kun je het projectdossier raadplegen en nieuwe dossieritems insturen.

13. Ga naar het tabblad: Afbeelding.

Op dit tabblad kun je de afbeelding van het project raadplegen of toevoegen.

14. Ga naar het tabblad: Inkooporderregels.

Op dit tabblad kun je de inkooporderregels van een project raadplegen als je werkt met de integratie Projecten/Ordermanagement.

15. Ga naar het tabblad: Offerteaanvraag.

Op dit tabblad kun je het offerteaanvragen raadplegen als je werkt met de integratie Projecten/Ordermanagement. Dubbelklik op de regel om de eigenschappen van de offerteaanvraag te openen.

16. Ga naar het tabblad: Abonnement als je de aan het project gekoppelde abonnementen wilt raadplegen.

Alleen eigen projecten raadplegen:

Bij het openen van de functie Projecten / Project / Project wordt een overzicht getoond van alle aangemaakte projecten. Stel dat je projectleider bent en dat je alleen de projecten wilt zien waar je verantwoordelijk bent, dan kun je dit als volgt regelen:

1. Ga naar: Projecten / Project / Project.
  2. Klik op: Weergave.
  3. Voeg een nieuwe weergave toe.
  4. Selecteer Bestaande weergave en de juiste weergave.
  5. Klik op: Volgende
  6. Vul een omschrijving in (bv. Projecten per interne projectleider).
  7. Klik op: Volgende
  8. Voeg aan de gegevensverzameling het veld Gebruiker toe. Dit veld vind je onder Project / Algemeen / Interne projectleider / Medewerker / Medewerker / Medewerker / Persoon / Koppelingen / Gebruiker / Gebruiker.
  9. Klik op: Volgende
  10. Klik op: Volgende
  11. Voeg achter het veld Gebruiker de volgende filtertag toe: [gebruiker].
  12. Klik op: Voltooien
  13. De nieuwe weergave wordt automatisch getoond. Alleen de projecten waarvan de ingelogde gebruiker projectleider is worden getoond.

Voor teamleden kan dit ook:

1. Maak een nieuwe weergave aan op basis van Teamleden per project.
  2. Voeg hier het veld Gebruiker toe uit het pad: Teamlid / Medewerker / Persoon / Koppelingen / Gebruiker.

Direct naar

1. Project
  2. Doorbelasten in projecten
  3. Project toevoegen
  4. Project toevoegen via gescoorde forecast
  5. Eigenschappen project
  6. Project stamkaart raadplegen
  7. Projectkaart raadplegen in OutSite
  8. Aan project gekoppelde verkooprelatie (tijdelijk) blokkeren
  9. Projectfase
  10. Projectnummer wijzigen
  11. Projecten importeren
  12. Projecten in InSite
  13. Projecten in OutSite