Ontvangst importeren

Je kunt nieuwe ontvangsten met de bijbehorende ontvangstregels importeren.

Aandachtspunten:

• Het is niet mogelijk om bestaande ontvangsten en ontvangstregels te wijzigen of achteraf nog regels aan bestaande ontvangsten toe te voegen.
  • Het is niet mogelijk artikelen waarvan serienummers worden bijgehouden te importeren in ontvangsten. Ook partijregels en orderspecificaties kun je niet importeren in ontvangsten.
  • De import bevat zowel het veld Itemcode (Regel) als het veld Itemcode inkooprelatie (Regel). Een van beide moet gevuld zijn. Als beide gevuld zijn, gaat de laatste voor.
  • De Administratie wordt (dit geldt voor de inkoopofferte, inkooporder en ontvangst imports) als volgt bepaald:
    • Profit neemt de via de import meegegeven waarde voor Administratie, als dit veld niet leeg is.
    • Als Administratie wel leeg is, neemt Profit de administratie uit het profiel van de inkooprelatie, als het veld daar gevuld is.
    • Als beide leeg zijn, neemt Profit de administratie van de ingelogde gebruiker.

Als ook de ingelogde gebruiker geen administratie heeft (zoals bij de connector user of remote user die nooit ingelogd zijn geweest) kan geen administratie bepaald worden en krijg je terecht een melding.

Ontvangsten importeren:

1. Ga naar: Ordermanagement / Beheer / Import inkoop / Ontvangst.
  2. Doorloop de importwizard.
  3. Om de bijbehorende inkooporder mee te nemen in de import moeten bij de import in de ontvangstregel/pakbonregel de volgende twee velden allebei gevuld worden:
    • Bijbehorende inkooporder (Regel)
    • Bron regel-GUID (Regel)

Is slechts een van deze velden gevuld, dan worden geen gegevens van de bijbehorende inkooporder ingelezen.

Direct naar

1. Ontvangst
  2. Ontvangst toevoegen
  3. Ontvangst raadplegen
  4. Pakbonnen genereren vanuit ontvangst
  5. Binnengekomen goederen verwerken tot ontvangst
  6. Ontvangst journaliseren
  7. Confrontatie ontvangst
  8. Ontvangst verstrekken
  9. Ontvangst vrijgeven
  10. Ontvangst importeren
  11. Ontvangst verwijderen