Ontvangst confronteren

In Profit kun je ontvangsten confronteren met inkoopfacturen uit Profit Financieel. Je kunt dit binnen Profit op twee manieren doen:

  • tijdens het boeken van de inkoopfactuur in Profit Financieel ('direct confronteren')
  • na het boeken van de ontvangst en de inkoopfactuur, via een aparte optie in Profit Ordermanagement ('achteraf confronteren')

Als je confronteert tijdens het boeken van de inkoopfactuur in Profit Financieel, dan genereert Profit na de confrontatie de overige regels van de journaalpost aan de hand van de regels die geselecteerd zijn in het confrontatiescherm. Dit biedt twee voordelen: Profit genereert automatisch de journaalpost en je voert de confrontatie uit zonder de factuur te verlaten.

Je kunt een percentage of bedrag maximaal confrontatieverschil instellen waarmee de ontvangst maximaal mag afwijken van de inkoopfactuur. Profit kijkt dan naar het percentage, tenzij het bedrag wordt overschreden. In dat geval wordt het bedrag gebruikt. Het is dus niet zo dat je slechts één waarde hoeft in te vullen. Beide waarden worden meegenomen om te bepalen welke waarde moet worden gebruikt voor confrontatieverschillen.

De journaalpost voor confrontatieverschillen verwerkt Profit pas in het grootboek op het moment dat je journaliseert in Ordermanagement. Dit geldt voor allebei de manieren van confronteren.

Inhoud

Video

Voorbereiding
Werkwijze

Direct naar

  1. Inkoopfacturen controleren
  2. Ontvangst confronteren in Profit Financieel
  3. Ontvangst confronteren in Profit Ordermanagement
  4. Verplichtingen via inkoop