Ontvangst voorraad journaliseren

Je kunt de ontvangsten voor voorraad artikelen journaliseren en daarbij een eigen boekstuknummer opgeven.

Om de ontvangsten voor voorraad te journaliseren, moet je Journaliseren voorraad hebben geactiveerd.

Bij het journaliseren van voorraadmutaties wordt een dagboek bepaald. Je kunt aan dit dagboek een Teller laatste boekstuk koppelen waarmee je het boekstuk bepaalt.

Instellen boekstuknummer:

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Integratiesoort.
  2. Open de eigenschappen van integratiesoort Voorraad.
  3. Controleer welk dagboek gekoppeld is aan deze integratiesoort.

In dit dagboek worden de voorraadmutaties geboekt in Profit Financieel.

4. Klik op: Opslaan en sluiten.
  5. Ga naar: Financieel / Grootboek / Dagboek.
  6. Open de eigenschappen van het gekoppelde dagboek.
  7. Ga naar het tabblad: Algemeen.
  8. Vul een teller in bij Teller laatste boekstuk.

Bij het journaliseren van de eerstvolgende voorraadmutaties wordt een boekstuknummer meegegeven.

9. Klik op: Opslaan en sluiten.

Journaliseren voorraad ontvangsten:

1. Ga naar: Ordermanagement / Beheer / Journaliseren.
  2. Selecteer de integratiesoorten die je wilt journaliseren (in ieder geval Voorraad).
  3. Klik op: Volgende.
  4. Selecteer eventueel verkoop- en/of inkoopfacturen.
  5. Klik op: Volgende.
  6. Vul de boekingsdatum in.
  7. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Ontvangst
  2. Ontvangst toevoegen
  3. Ontvangst raadplegen
  4. Pakbonnen genereren vanuit ontvangst
  5. Binnengekomen goederen verwerken tot ontvangst
  6. Ontvangst journaliseren
  7. Confrontatie ontvangst
  8. Ontvangst verstrekken
  9. Ontvangst vrijgeven
  10. Ontvangst importeren
  11. Ontvangst verwijderen