thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied
Verkooprelatie/debiteur in InSite inrichten

Het inrichten van verkooprelaties/debiteuren in InSite bestaat uit het activeren van typen pagina's en het toevoegen van een menu-item. Verder autoriseer je de functionaliteit. Zie ook het inrichten van inkooprelaties/crediteuren.

De inrichting van de onderstaande onderdelen is esstentieel voor het correct en efficiënt aanmaken van verkooprelaties in InSite.

Inhoud

Inrichting InSite

In InSite bestaat een verschil in de weergaven voor verkooprelatie. Verkooprelaties toont in de weergave alle verkooprelaties, terwijl Debiteuren in de weergave verkooprelaties toont die debiteur zijn (hierbij is het veld Is debiteur aangevinkt).

Typen pagina InSite activeren:

 1. Open Profit.
 2. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Site.
 3. Open de eigenschappen van de site.
 4. Ga naar het tabblad: Typen pagina.
 5. Vink Geactiveerd aan achter Debiteuren.
 6. Vink Geactiveerd aan achter de gegevens die je in InSite bij de debiteuren wilt tonen. Bijvoorbeeld bij Facturen, Financiële mutaties, Inkoopfacturen, Communicatiegegevens, Nacalculatie, Openstaande posten en Projecten.
 7. Klik op: OK.
Profiel inrichten

Je maakt het vastleggen van verkooprelaties makkelijk met profielen. In een profiel kun je bepaalde velden een standaardwaarde geven en ervoor zorgen, dat de gebruiker alleen de relevante velden hoeft in te vullen. Hierdoor kun je onderscheid maken tussen bijvoorbeeld binnenlandse verkooprelatie, buitenlandse verkooprelatie, large account, etc.

Profiel inrichten:

Als je een nieuw profiel aanmaakt, ontstaat er een nieuwe InSite-pagina. Deze pagina moet je autoriseren.

 1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Profiel.
 2. Open een aanmaakprofiel voor een verkooprelatie.

  Het zoeken via Graydon is nieuw. Zie verder het inrichten van profielen bij organisaties voor de conversie van het veld Bedrijfsinformatie via.

  Let op:

  Het onderstaande veld Bedrijfsinformatie via is alleen beschikbaar in een omgeving waarin de activeringen Nederland (functionaliteit) en België (functionaliteit) beide zijn ingeschakeld.

 3. Selecteer een waarde in het veld Bedrijfsinformatie via. Hier bepaal je of je bij het aanmaken van een nieuwe organisatie zoekt in de bestanden van de Kamer van Koophandel (Nederland) of Graydon (België).
 4. Richt de contexten in, deze bevatten de veldinstellingen.
Workflow voor verkooprelatie met forecast inrichten

Je kunt in InSite bij een nieuwe verkooprelatie direct een nieuwe contactpersoon en/of een forecast toevoegen. De nieuwe verkooprelatie kan in een workflow terechtkomen. Pas na akkoord is de nieuwe verkooprelatie aangemaakt in Profit (en de eventuele forecast/contactpersoon). Als je deze mogelijkheden wilt gebruiken, richt je de profielen hiervoor in.

Bij het aanmaken van een verkooprelatie via Profit, een import of een UpdateConnector wordt de workflow niet toegepast. Ook bij het aanpassen van een verkooprelatie wordt geen workflow toegepast.

Workflow inrichten:

Richt de workflow alleen in als een nieuwe verkooprelatie via een workflow moet worden goedgekeurd.

 1. Ga naar: CRM / Dossier / Inrichting / Type dossieritem.
 2. Open het type dossieritem Verkooprelatie (Profit).
 3. Richt de workflow in. Je kunt de standaardworkflow Verkooprelatie (Profit) niet gebruiken, wel kun je deze kopiëren en de kopie aanpassen.

Profiel inrichten:

 1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Profiel.
 2. Open het aanmaakprofiel voor een nieuwe verkooprelatie.
 3. Koppel een workflow en een beoordelingsprofiel als een nieuwe verkooprelatie via een workflow moet worden goedgekeurd.

  Let op:

  Zodra je een workflow koppelt, zal deze toegepast worden bij het aanmaken van nieuwe verkooprelaties via dit profiel.

 4. Geef aan of je ook een contactpersoon wilt aanmaken en richt de contexten Contactpersoon en Persoon in. Deze mogelijkheid is alleen beschikbaar in een organisatieprofiel, niet in een persoonsprofiel.
 5. Geef aan of je ook een forecast wilt aanmaken en richt de context Forecast in.

 6. Richt het beoordelingsprofiel in.

  Je kunt hetzelfde beoordelingsprofiel koppelen aan meerdere aanmaakprofielen. Je bepaalt in het beoordelingsprofiel of de beoordelaar de gegevens van de verkooprelatie mag aanpassen.

Autorisatie:

Voor het beoordelen via de workflow gebruik je de pagina Beoordelen verkooprelatie, deze maakt deel uit van de standaard functionaliteit Verkooprelatie beheren (Profit).

Nieuwe bankrekening bij bestaande organisatie, inkooprelatie of verkooprelatie

Je kunt via InSite een bankrekening toevoegen bij een bestaande organisatie, inkooprelatie of verkooprelatie. Hierbij is het mogelijk de nieuwe bankrekening direct via de workflow te beoordelen, voordat deze in betaalprocessen gebruikt kan worden. Voor meer informatie, zie Nieuwe bankrekening bij organisatie, inkoop- en verkooprelatie aanmaken.

Direct naar

 1. Inrichting verkooprelatie
 2. Autonummering opzetten
 3. Verkooprelatieprofiel instellen
 4. Betaalvoorwaarde toevoegen
 5. Vervoerder toevoegen
 6. Vertegenwoordiger toevoegen
 7. Voorkeurwaarden nieuwe verkooprelatie instellen
 8. Verkooprelatie/debiteur in InSite inrichten (inclusief forecast)
 9. Nieuwe bankrekening aanmaken en beoordelen via workflow
 10. Nieuwe bankrekening aanmaken en beoordelen via workflow inrichten

Process

Verkooprelatie

Work area

Ordermanagement