thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied
Nieuwe bankrekening bij organisatie, inkoop- en verkooprelatie aanmaken

In Profit Windows is het toevoegen van een bankrekening bij een inkooprelatie, verkooprelatie of organisatie standaard aanwezig.

Je kunt in InSite een bankrekening toevoegen bij een bestaande organisatie, inkoop- of verkooprelatie.

Je kunt een nieuwe bankrekening (toegevoegd in InSite of Profit Windows) beoordelen via de workflow. Hierdoor kun je het vierogenprincipe toepassen bij het beoordelen van een nieuwe bankrekening.

Inhoud

Video

Voorbereiding
Beschrijving

Je ziet hieronder het proces van het aanmaken en beoordelen van een nieuwe bankrekening bij een organisatie, inkoop- of verkooprelatie. Een nieuwe bankrekening krijgt de status Ter beoordeling en kan dan nog niet worden gebruikt in betaal- en incasso-opdrachten, terugbetaalopdrachten en betaalopdrachtsets. Na goedkeuring kan dit wel.

Let op:

Een nieuwe bankrekening is direct beschikbaar bij de inkoop- of verkooprelatie. Een nieuwe bankrekening kan als voorkeur worden ingesteld, ook als deze de status Ter beoordeling heeft. In deze situatie kan de voorkeurbankrekening niet worden gebruikt in betaal- en incasso-opdrachten, terugbetaalopdrachten en betaalopdrachtsets, tot je deze goedkeurt.

Aanmaken nieuwe bankrekening

Je bepaalt in de inrichting of je nieuwe bankrekeningen bij inkoop- en/of verkooprelaties wilt beoordelen via de workflow.

Welke nieuwe bankrekeningen worden beoordeeld via de workflow:

 • Nieuwe bankrekening bij een bestaande inkooprelatie of verkooprelatie in InSite (nieuw in Profit 18)
 • Nieuwe bankrekening bij een bestaande inkooprelatie of verkooprelatie in Profit Windows
 • Nieuwe bankrekening bij een bestaande organisatie of persoon die ook een inkoop- of verkooprelatie is (zowel via InSite als Profit Windows)
 • Nieuwe bankrekening via een UpdateConnector bij een bestaande inkooprelatie of verkooprelatie (of via een organisatie of persoon). Hetzelfde geldt voor een nieuwe bankrekening via een import.
 • Nieuwe bankrekening bij een bestaande inkoop- of verkooprelatie die wordt aangeboden via het inlezen van een bankafschrift. Profit zal nieuwe bankrekeningen automatisch toevoegen, als dit in de boekingslay-out is ingericht.

Hieronder zie je een voorbeeld van een nieuwe bankrekening in InSite. Een nieuwe bankrekening krijgt de status Ter beoordeling.

Je kunt een nieuwe bankrekening direct als voorkeur instellen.

Let op:

Een nieuwe voorkeur bankrekening wordt direct als voorkeur ingesteld bij de inkoop- of verkooprelatie, ook al is deze nog niet goedgekeurd. Deze bankrekening wordt dan ook gebruikt voor openstaande posten, bijvoorbeeld nog te incasseren openstaande posten. Je kunt de openstaande posten echter pas gebruiken in betaalprocessen als de gekoppelde bankrekeningen zijn goedgekeurd. Beoordeel een nieuwe bankrekening daarom zo snel mogelijk.

Sales_Nieuwe bankrekening bij organisatie, inkoop- en verkooprelatie aanmaken

Welke nieuwe bankrekeningen worden niet beoordeeld:

 • Nieuwe bankrekening bij een organisatie die geen inkoop- of verkooprelatie is.
 • Nieuwe bankrekening die wordt toegevoegd bij een nieuwe inkoop- of verkooprelatie. Je kunt de nieuwe inkoop- of verkooprelatie als zodanig wel beoordelen via de workflow.
Beoordelen nieuwe bankrekening

Een nieuwe bankrekening moet worden beoordeeld via de workflow.

 • Goedkeuren

  Als je de bankrekening goedkeurt, krijgt deze de status Goedgekeurd. De bankrekening kan dan worden gebruikt in incasso- en betaalprocessen. Als de bankrekening nog als voorkeur is ingesteld, kun je dit alsnog doen in Profit Windows via de eigenschappen van de inkoop- of verkooprelatie, tabblad Betaling.

 • Afkeuren

  Als je de bankrekening afkeurt, wordt deze verwijderd. Een afgekeurde bankrekening is niet daarom meer beschikbaar in Profit, maar het dossieritem van de workflow blijft wel beschikbaar.

  Let op:

  Als je een bankrekening afkeurt terwijl deze al was ingesteld als voorkeur, dan wordt de laatste bankrekening die in het betaal- of incassoproces is gebruikt, ingesteld als voorkeur bij de inkoop- of verkooprelatie.

Door het gebruik van de workflow ontstaat er een dossieritem bij de organisatie, inkoop- of verkooprelatie. Hierdoor kun je achteraf altijd zien wie de bankrekening beoordeeld heeft.

Gebruiken nieuwe bankrekening

Bankrekeningen met de status Goedgekeurd (en bankrekeningen zonder status) kunnen gebruikt worden in betaal- en incasso-opdrachten, terugbetaalopdrachten en betaalopdrachtsets.

Bij bankrekeningen met de status Ter beoordeling is dit niet het geval. De status wordt op alle relevante plaatsen in Profit Windows getoond in de weergave, zoals bij de openstaande posten van crediteuren:

Raadpleeg de volgende onderwerpen voor de afhandeling van betalingen bij bankrekeningen die nog niet zijn goedgekeurd:

Direct naar

 1. Inrichting verkooprelatie
 2. Autonummering opzetten
 3. Verkooprelatieprofiel instellen
 4. Betaalvoorwaarde toevoegen
 5. Vervoerder toevoegen
 6. Vertegenwoordiger toevoegen
 7. Voorkeurwaarden nieuwe verkooprelatie instellen
 8. Verkooprelatie/debiteur in InSite inrichten (inclusief forecast)
 9. Nieuwe bankrekening aanmaken en beoordelen via workflow
 10. Nieuwe bankrekening aanmaken en beoordelen via workflow inrichten

Process

Verkooprelatie

Work area

Ordermanagement