Machtigingen in Profit verwijderen

Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Het kan zomaar gebeuren dat je bij het aanvragen van de machtigingen een foutje maakt. Je hebt bijvoorbeeld het verkeerde type machtiging voor een cliënt aangevraagd óf machtigingen aangevraagd voor cliënten waarbij dit niet had moeten gebeuren.

In dergelijke situaties is het intrekken van de machtigingsaanvragen (meestal) niet mogelijk. Bij het intrekken van de machtigingen verschijnt dan de melding: Intrekkingsbericht staat NIET klaar om aangemaakt te worden. Met de huidige combinatie van toestand en procesactie is het niet mogelijk om de machtiging in te trekken.

Je kunt onder consultancymodus machtigingen bij cliënten verwijderen.

Let op:

Denk goed na voordat je machtigingen onder consultancymodus laat verwijderen! Het verwijderen van machtigingen kun je namelijk niet ongedaan maken. Machtigingen die onterecht zijn verwijderd moet je opnieuw aanvragen.

Voor de SBT- en VIA-machtiging betekent dit dat de cliënt nogmaals toestemming moet geven voor de machtiging. Je ontvangt daarna een nieuwe machtigingscode, die je in Profit registreert.

Machtigingen verwijderen:

Onder consultancymodus kun je machtigingen bij cliënten verwijderen.

1. Bel met Support (033 43 43 888) om onder consultancymodus een machtiging bij een cliënt (of meerdere cliënten) te verwijderen.
  2. Ga naar: Fiscaal / Algemeen / Controleren machtigingen.
  3. Klik op de naam van de huidige weergave en selecteer de gewenste weergave: Alle machtigingen.

In deze weergave staan alle machtigingen: van alle cliënten, voor alle jaren.

4. Selecteer de machtigingsregels die je wilt verwijderen.

Als de selectie voor de regels niet zichtbaar is, gebruik je de toetscombinatie Ctrl + S om dit wél in beeld te krijgen.

5. Klik op de actie: Verwijderen machtigingsrecord.
  6. Je krijg nu de vraag ‘De geselecteerde regels zullen verwijderd worden. Weet je zeker dat je door wilt gaan?’
  7. Klik op: Ja, mits je zeker weet dat de geselecteerde machtigingen verwijderd mogen worden.

Profit verwijdert de geselecteerde machtigingsregels. Heb je geen machtigingen geselecteerd? Dan worden er ook geen regels verwijderd. Profit geeft hiervan een melding.

Direct naar

1. SBA-machtiging
  2. SBA-machtigingen autoriseren
  3. SBA-machtiging vrijgeven
  4. SBA-machtiging aanvragen
  5. Elektronisch bericht SBA-machtigingen aanmaken
  6. SBA-machtigingen verzenden
  7. Toestand aanvraag SBA-machtiging controleren
  8. Doorlopende machtiging
  9. SBA-machtigingen raadplegen
  10. SBA-machtigingen intrekken
  11. SBA-machtigingen voor nieuwe cliënten
  12. SBA-machtigingen van vertrekkende cliënten
  13. SBA-machtigingen aanvragen bij het overnemen of samenvoegen van een kantoor
  14. Machtigingen in Profit na verhuizen PKI certificaat
  15. Machtigingen in Profit verwijderen