Diagnose aangifte maken (Vpb)

Als je een incident instuurt over een fout in een aangifte of een fiscaal rapport, dan kan het zijn dat we vragen om een diagnose aangifte. Deze diagnose is een kopie van de ingevulde gegevens in de aangifte van de cliënt. Met de diagnose kunnen wij de situatie één op één naspelen en beoordelen. Gaat de berekening bijvoorbeeld echt fout? En zo niet, dan kunnen we uitleggen waarom de berekening wel klopt. Koppel de diagnose van de aangifte terug in het incident. Je kunt zowel in Profit Fiscaal als in Fiscaal InSite een diagnose aangifte maken.

Let op!

De jaarinstelling moet ingesteld staan op het jaar waarover je de diagnose van de aangifte wilt maken. Anders maak je de diagnose van het verkeerde aangiftejaar.

Diagnose aangifte autoriseren:

Voordat je een diagnose aangifte kunt maken moet je de functionaliteit autoriseren.

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Selecteer de gebruiker of gebruikersgroep die je wilt selecteren voor deze actie.
  3. Ga naar het tabblad: Autorisatie.
  4. Ga naar:
    • Fiscaal / Inkomstenbelasting / Cliënt IB / Acties / Diagnose aangifte
    • Fiscaal / Vennootschapsbelasting / Cliënt Vpb / Acties / Diagnose aangifte
  5. Selecteer Toegestaan bij Autorisatie van het geselecteerde onderdeel:
  6. Sluit de Autorisatie tool.

De omgeving opent automatisch opnieuw, met de nieuwe instellingen.

Diagnose aangifte maken:

1. Ga naar InSite en open de cockpit van de desbetreffende cliënt.
  2. Selecteer het juiste jaar.
  3. Klik op de actieknop Diagnose.
  4. Selecteer de plaats waar je de diagnose wilt opslaan.

De diagnose wordt opgeslagen als zipbestand. De bestandsnaam van de diagnose bestaat uit een random gegenereerde reeks vreemde tekens, zodat uit de bestandsnaam niet is te achterhalen van welke persoon of organisatie de diagnose is.

5. Je kunt dit bestand nu toevoegen aan het incident.

Als je een diagnose maakt voor een cliënt met een fiscale partner (die ook cliënt is) wordt automatisch van beide aangiften in één keer een diagnose gemaakt.

Direct naar

1. Cliënt Vpb Beheer
  2. Cliënt Vpb toevoegen
  3. Cliënt Vpb raadplegen
  4. Collectief wijzigen cliënt Vpb
  5. Cliënt Vpb verwijderen
  6. Cliënt Vpb InSite
  7. Cliënt Vpb blokkeren voor licentie
  8. Vennootschap
  9. Fiscale eenheid
  10. Kwalificatiebeschikking Dividendbelasting
  11. Stappenplan fiscale aangifte Vpb
  12. Soorten aangiftebiljetten Vpb