Schenkbelasting raadplegen elektronisch bericht

Voordat je de aangifte schenkbelasting verstuurt controleer je de inhoud van het verzendbericht. Op deze manier weet je welke informatie naar de Belastingdienst wordt verstuurd.

Raadplegen verzendbericht aangifte Schenkbelasting:

1. Ga naar InSite.
  2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: Fiscaal.
  4. Klik op: Cliënt IB.
  5. Open de cockpit van de cliënt IB waarvan je het verzendbericht wilt raadplegen.
  6. Selecteer het juiste fiscale jaar.
  7. Aangiften schenkbelasting die je al hebt uitgewerkt vind je terug in de weergave Aangiften in de cockpit van de cliënt IB. Je kunt vanuit deze weergave een bestaande aangifte openen en aanpassen. Selecteer in deze weergave de aangifte waarvan je het verzendbericht wilt raadplegen.
  8. Klik op de actie: Raadplegen verzendbericht.
  9. Controleer de inhoud van het bericht dat naar de Belastingdienst verzonden wordt.

Direct naar

1. Schenkbelasting
  2. Vrijgeven biljetsoort
  3. Autoriseren Klaarzetten aangifte
  4. Schenkbelasting uitwerken
  5. Schenkbelasting klaarzetten
  6. Schenkbelasting versturen
  7. Schenkbelasting raadplegen elektronisch bericht
  8. Schenkbelasting vrijgeven, deblokkeren en verwijderen
  9. Schenkbelasting afdrukken