Aangifte Schenkbelasting versturen

Als de aangifte helemaal akkoord is verstuur je de aangifte.

Meerdere aangiften in hetzelfde jaar

Het is met schenkbelasting mogelijk om meerdere aangiften te verzenden in hetzelfde jaar. Bij meerdere aangiften in hetzelfde jaar kun je zoeken op de datum dat het bericht naar de Belastingdienst is verzonden.

Aangifte Schenkbelasting versturen:

1. Zet, na het invullen van de aangifte, Aangifte gereed voor verzending op Ja.

Als je dit veld niet aan kunt vinken staan er nog foutmeldingen of waarschuwingen op het Verificatiescherm. Los deze eerst op.

2. Klik op: Opslaan.
  3. Klik op: Sluiten.

Bij het afsluiten van de aangifte wordt bij Aangifte gecontroleerd en akkoord de systeemdatum ingevuld.

4. Na het toevoegen van het elektronisch bericht en het Verzenden/ontvangen wordt de schenkbelastingaangifte naar de Belastingdienst verstuurd.

Aanmaken elektronisch bericht

Een elektronisch bericht voor de schenkbelasting wordt altijd aangemaakt met de volgende ‘Identificatie’:

• Schenker: ‘Achternaam’, ‘Voorletter(s)’ ‘Tussenvoegsel’
  • Ontvanger: ‘Naam instelling’ / ‘Achternaam’, ‘Voorletter(s)’ ‘Tussenvoegsel’
  • (‘BSN/RSIN’)
  • Jaar: ‘JAAR’
  • Versie: ‘Versienummer’

Elektronisch bericht schenkbelasting verzenden:

1. Ga naar: Fiscaal / Algemeen / Aanmaken elektronisch bericht.
  2. Klik op: Voltooien.
  3. Klik op: Sluiten.
  4. Ga naar: Algemeen / Communicatieservice / Verzenden en ontvangen.
  5. Klik op: Sluiten.

Direct naar

1. Schenkbelasting
  2. Vrijgeven biljetsoort
  3. Autoriseren Klaarzetten aangifte
  4. Schenkbelasting uitwerken
  5. Schenkbelasting klaarzetten
  6. Schenkbelasting versturen
  7. Schenkbelasting raadplegen elektronisch bericht
  8. Schenkbelasting vrijgeven, deblokkeren en verwijderen
  9. Schenkbelasting afdrukken