Aangifte schenkbelasting klaarzetten

Omdat niet elke aangiftemedewerker de aangifte schenkbelasting mag versturen beschik je over de actie Klaarzetten. Je kunt deze actieknop autoriseren zodat je zelf kunt bepalen welke gebruikers(groep) deze actie kan uitvoeren.

Let op:

Je kunt de aangifte schenkbelasting niet klaarzetten als:

• nog één of meerdere foutmeldingen aanwezig zijn op het verificatiescherm.
  • de huidige datum buiten de instuurdata van de aangifte schenkbelasting valt.

Aangifte Schenkbelasting klaarzetten:

1. Open InSite
  2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: Fiscaal.
  4. Klik op: Cliënt IB.
  5. Open de eigenschappen van de cliënt waarvoor je de schenkbelasting wilt klaarzetten.
  6. Selecteer het jaar.
  7. Klik op: Schenk 20XX.
  8. Ga naar: Status en voortgang.
  9. Vink Aangifte gereed voor verzending aan.

Als je dit veld niet kunt aanvinken dan heeft dat één van de volgende oorzaken:

• je bent niet geautoriseerd voor deze actie.
    • zijn nog één of meerdere foutmeldingen aanwezig zijn op het verificatiescherm.
    • valt de huidige datum buiten de instuurdata van de aangifte schenkbelasting.
  10. Klik op: Opslaan.
  11. Klik op: Sluiten.

Nu kun je het elektronisch bericht aanmaken en de aangifte versturen.

Direct naar

1. Schenkbelasting
  2. Vrijgeven biljetsoort
  3. Autoriseren Klaarzetten aangifte
  4. Schenkbelasting uitwerken
  5. Schenkbelasting klaarzetten
  6. Schenkbelasting versturen
  7. Schenkbelasting raadplegen elektronisch bericht
  8. Schenkbelasting vrijgeven, deblokkeren en verwijderen
  9. Schenkbelasting afdrukken