Autoriseren Klaarzetten aangifte schenkbelasting

In de praktijk is de opsteller van de aangifte niet altijd degene die ook geautoriseerd is om de aangifte te verzenden naar de Belastingdienst. Om te voorkomen dat elke aangiftemedewerker de aangifte schenkbelasting kan versturen beschik je over de actie Klaarzetten aangifte schenkbelasting. Je kunt deze actieknop autoriseren zodat je zelf kunt bepalen welke gebruikers(groep) deze actie kan uitvoeren. Alleen een geautoriseerde gebruiker kan in de aangifte schenkbelasting op het scherm Status en voortgang het veld Aangifte gereed voor verzending aanvinken.

Autoriseren actie Klaarzetten aangifte Schenkbelasting:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud groepen of Onderhoud gebruikers.
  3. Selecteer de gebruikersgroep of de gebruiker die de aangifte schenkbelasting mag klaarzetten om te versturen naar de Belastingdienst.
  4. Ga naar het tabblad: Autorisatie.
  5. Ga naar: Fiscaal / Inkomstenbelasting / Cliƫnt IB / Acties.
  6. Klik op: Klaarzetten aangifte schenkbelasting.
  7. Selecteer Toegestaan.
  8. Sluit de Autorisatie tool.
  9. Klik op Ja bij de vraag.

Direct naar

1. Schenkbelasting
  2. Vrijgeven biljetsoort
  3. Autoriseren Klaarzetten aangifte
  4. Schenkbelasting uitwerken
  5. Schenkbelasting klaarzetten
  6. Schenkbelasting versturen
  7. Schenkbelasting raadplegen elektronisch bericht
  8. Schenkbelasting vrijgeven, deblokkeren en verwijderen
  9. Schenkbelasting afdrukken