Schenkbelasting vrijgeven, deblokkeren en verwijderen

Als je bepaalde stappen in de workflow hebt uitgevoerd wordt de aangifte geblokkeerd en krijgt de status Alleen-lezen. De aangifte kan ook geblokkeerd zijn doordat bijvoorbeeld de netwerkverbinding is verbroken. Als de aangifte de status Alleen-lezen heeft, kun je geen gegevens meer vastleggen. Je moet de aangifte nu eerst vrijgeven voordat je deze opnieuw kunt versturen of aanvullen.

Let op!

Het is met de aangifte schenkbelasting niet mogelijk om de aangifte opnieuw in te sturen en daarmee de voorgaande aangifte te overschrijven. Als een aangifte opnieuw wordt ingestuurd, dan wordt dit behandeld als een nieuwe schenking.

Als een aangifte schenkbelasting meerdere elektronische berichten oplevert en één van die elektronische berichten wordt afgekeurd, dan moet je eerst proberen om dat elektronische bericht te herstellen (communicatieservice -> herstellen berichtstatus) en opnieuw verzenden. Als het bericht inhoudelijk fout is, dan moet je de aangifte opnieuw aanmaken.

Met ‘Vrijgeven aangifte’ wordt de hele aangifte vrijgegeven. Als je vervolgens de foutieve aangifte herstelt en de aangifte opnieuw klaarzet voor verzending, dan worden alle aangiften opnieuw aangemaakt en verzonden. Het gevolg is dat de aangiften die de vorige keer al correct verzonden waren opnieuw verzonden worden en daarmee behandeld als nieuwe aangifte schenkbelasting.

Aangifte Schenkbelasting vrijgeven:

Als één aangifte fout gaat moet je deze apart aanmaken en verzenden en niet de aangifte vrijgeven.

1. Open Profit Fiscaal.
  2. Ga naar: Fiscaal / Inkomstenbelasting / Cliënt IB.
  3. Open de eigenschappen van de cliënt.
  4. Ga naar het tabblad: Aangifte.
  5. Klik op de actie: Vrijgeven aangifte.

Door het vrijgeven van de aangifte wordt het datumveld Gecontroleerd en akkoord leeggemaakt. Verder wordt het versienummer van de aangifte met +1 opgehoogd en wordt Aangifte gereed voor verzending op Nee gezet

6. Klik op: Opslaan en sluiten.
  7. Profit toont de melding: De aangifte is vrijgegeven.
  8. Klik op: Opslaan en sluiten.

Aangifte schenkbelasting deblokkeren of verwijderen:

Je kunt een geblokkeerde aangifte schenkbelasting ook deblokkeren.

1. Open Profit Fiscaal.
  2. Ga naar: Fiscaal / Inkomstenbelasting / Cliënt IB.
  3. Open de eigenschappen van de cliënt.
  4. Ga naar het tabblad: Aangifte.

Selecteer de aangifte.

5. Klik op de actie: Deblokkeren aangifte.
  6. Klik op: Opslaan en sluiten.

Aangifte schenkbelasting verwijderen:

Je kunt een aangifte schenkbelasting ook verwijderen.

1. Open Profit Fiscaal.
  2. Ga naar: Fiscaal / Inkomstenbelasting / Cliënt IB
  3. Open de eigenschappen van de cliënt.
  4. Ga naar het tabblad: Aangifte

Selecteer de aangifte.

5. Klik op de actie: Verwijderen aangifte.

De aangifte inclusief de onderliggende onderdelen wordt nu verwijderd.

Direct naar

1. Schenkbelasting
  2. Vrijgeven biljetsoort
  3. Autoriseren Klaarzetten aangifte
  4. Schenkbelasting uitwerken
  5. Schenkbelasting klaarzetten
  6. Schenkbelasting versturen
  7. Schenkbelasting raadplegen elektronisch bericht
  8. Schenkbelasting vrijgeven, deblokkeren en verwijderen
  9. Schenkbelasting afdrukken