Standaardrapportage Schenkbelasting afdrukken

Je kunt een standaardrapportage van de aangifte schenkbelasting afdrukken. Via het onderdeel Rapportage open je een scherm met de rapporten die afgedrukt kunnen worden. Je beschikt voor de aangifte schenkbelasting over een meegeleverde standaardrapportage en een losse voorbrief schenkbelasting (per jaar). Je kunt deze meegeleverde rapporten kopiëren en de kopieën vervolgens naar je eigen wensen aanpassen.

Voor de jaargegevens en rapporten schenkbelasting voer je een aparte jaarovergang uit. Klik hier voor meer informatie over de jaarovergang.

Let op:

Vanwege de performance verloopt het genereren van alle fiscale rapporten (inclusief rapportensets) via de wachtrij. Terwijl de taak in de wachtrij wordt uitgevoerd, kun je gewoon doorwerken.

Standaardrapportage schenkbelasting afdrukken:

1. Open InSite.
  2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: Fiscaal.
  4. Klik op: Cliënt IB.
  5. Open de cockpit van de cliënt IB die de schenking heeft gedaan.
  6. Selecteer het juiste fiscale jaar.
  7. Klik op: Schenk 20xx.

Profit opent de (meest recente) bestaande aangifte schenkbelasting of voegt een nieuwe aangifte toe. Als je de aangifte schenkbelasting voor het betreffende aangiftejaar voor de eerste keer uitwerkt maakt Profit een nieuwe aan.

Aangiften schenkbelasting die je al hebt uitgewerkt vind je terug in de weergave Aangiften in de cockpit van de cliënt IB. Je kunt vanuit deze weergave een bestaande aangifte schenkbelasting openen en aanpassen.

8. Klik op:  Rapportage.

Je ziet nu het standaard meegeleverde rapport voor de schenkbelasting:

Deze rapporten zijn samengevoegd in de Rapportenset Schenkbelasting 20xx (Profit).

9. Selecteer het rapport of de rapportenset.

Tip:

Omdat er meerdere schenkbelastingen per jaar kunnen zijn kan je de rapportenset van de Schenkbelasting alleen afdrukken via de geopende aangifte.

Direct naar

1. Schenkbelasting
  2. Vrijgeven biljetsoort
  3. Autoriseren Klaarzetten aangifte
  4. Schenkbelasting uitwerken
  5. Schenkbelasting klaarzetten
  6. Schenkbelasting versturen
  7. Schenkbelasting raadplegen elektronisch bericht
  8. Schenkbelasting vrijgeven, deblokkeren en verwijderen
  9. Schenkbelasting afdrukken