Standaardrapportage Schenkbelasting afdrukken

Je kunt een standaardrapportage van de aangifte schenkbelasting afdrukken. Via het onderdeel Rapportage open je een scherm met de rapporten die afgedrukt kunnen worden. Je beschikt voor de aangifte schenkbelasting over een meegeleverde standaardrapportage en een losse voorbrief schenkbelasting (per jaar). Je kunt deze meegeleverde rapporten kopiëren en de kopieën vervolgens naar je eigen wensen aanpassen.

Let op:

Vanwege de performance verloopt het genereren van alle fiscale rapporten (inclusief rapportensets) via de wachtrij. Terwijl de taak in de wachtrij wordt uitgevoerd, kun je gewoon doorwerken.

Standaardrapportage schenkbelasting afdrukken:

1. Open InSite.
  2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: Fiscaal.
  4. Klik op: Cliënt IB.
  5. Open de cockpit van de cliënt IB die de schenking heeft gedaan.
  6. Selecteer het juiste fiscale jaar.
  7. Klik op: Schenk 20xx.

Profit opent de (meest recente) bestaande aangifte schenkbelasting of voegt een nieuwe aangifte toe. Als je de aangifte schenkbelasting voor het betreffende aangiftejaar voor de eerste keer uitwerkt maakt Profit een nieuwe aan.

Aangiften schenkbelasting die je al hebt uitgewerkt vind je terug in de weergave Aangiften in de cockpit van de cliënt IB. Je kunt vanuit deze weergave een bestaande aangifte schenkbelasting openen en aanpassen.

8. Klik op:  Rapportage.

Je ziet nu het standaard meegeleverde rapport voor de schenkbelasting:

Let op:

Vanaf het aangiftejaar 2019 moet je de schenkbelasting digitaal versturen naar de Belastingdienst. Het aangiftebiljet is daarom vanaf 2019 niet meer beschikbaar. Je beschikt over het rapport Schenkbelasting aangiftebiljet voor de jaren 2016, 2017 en 2018.

9. Selecteer het rapport.

Word versus PDF

Als je bij het Schenkbelasting aangiftebiljet (tot 2018) kiest voor afdrukken als .pdf kan het gebeuren dat je lege pagina's ziet, terwijl het Word-document wel helemaal gevuld is. De enige oplossing voor dit probleem is om het bestand eerst op te slaan als pdf (via Bestand / Opslaan als) en daarna de .pdf af te drukken.

Direct naar

1. Schenkbelasting
  2. Vrijgeven biljetsoort
  3. Schenkbelasting uitwerken
  4. Schenkbelasting versturen
  5. Schenkbelasting raadplegen elektronisch bericht
  6. Schenkbelasting vrijgeven, deblokkeren en verwijderen
  7. Schenkbelasting afdrukken

Process

Schenkbelasting

Work area

Fiscaal