Afwijkende e-mail afzender instellen (berichtsjabloon)

Je kunt per berichtsjabloon een afwijkend E-mailadres afzender instellen. Bijvoorbeeld het afzenderadres 'verkoopbinnendienst@bedrijf.nl' bij de berichtsjabloon van de 'Verkoopofferte'. Ook kun je per berichtsjabloon instellen dat Profit het e-mailadres (werk) van de versturende gebruiker als afzender meezendt.

E-mailberichten die je verstuurt via Profit, worden verzonden via de e-mailserver die je in de omgevingsinstellingen hebt ingericht, in plaats van het lokale e-mailprogramma. Het bericht krijgt automatisch als afzender het e-mailadres dat is ingevuld in de E-mailinstellingen in de omgevingseigenschappen. De instellingen voor de afzender in de berichtsjabloon hebben voorrang boven het algemene e-mailadres van de afzender in de omgevingseigenschappen en boven het (afwijkende) algemene e-mailadres afzender in de administratie-eigenschappen.

Zoals je in de onderstaande stappen ziet, zijn er twee mogelijkheden om het e-mailadres in het berichtsjabloon in te stellen:

• Je vult een e-mailadres en naam in.
  • Je vinkt E-mailadres en naam ingelogde gebruikers als afzender gebruiken aan. Deze instelling heeft voorrang op e-mailadres en naam.

Let op:

Deze instelling wordt genegeerd als je e-mail verstuurt via een Gmail-server (het gaat hier om de e-mailserver die je hebt vastgelegd in de omgevingsinstellingen).

Voor het e-mailen van de loonstroken en jaaropgaven kun je een afwijkend e-mailadres vastleggen in de eigenschappen van de werkgever.

Afwijkend e-mailadres afzender instellen per berichtsjabloon:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Bericht / Berichtsjabloon.
  2. Open de eigenschappen van het berichtsjabloon.
  3. Ga naar het tabblad E-mail en dubbelklik op de gewenste taal.
  4. Vul het veld E-mailadres als Profit dit moet gebruiken in e-mailberichten volgens deze berichtsjabloon. Bijvoorbeeld 'verkoopbinnendienst@bedrijf.nl'.
  5. Vink E-mailadres en naam ingelogde gebruiker als afzender gebruiken aan als Profit het werk e-mailadres van de verzendende gebruiker moet vermelden in het e-mailbericht.

Als je dit veld hebt aangevinkt, geldt het volgende:

• De gebruiker die het bericht verzendt, mag geen systeemgebruiker zijn.
    • Bij de gebruiker moet de werk e-mail gevuld zijn! Controleer dit via CRM / Organisatie/persoon / Organisatie/persoon. Open de eigenschappen van de persoon/gebruiker. Ga naar het tabblad Communicatie en controleer of het werk e-mail gevuld is. Als dit niet het geval is, vul het adres dan alsnog.
    • Profit zal het veld E-mailadres in dit scherm niet gebruiken.
    • Profit zal de roepnaam van de afzender gebruiken (in plaats van de voornaam). Als de roepnaam niet bekend is, wordt de voornaam gebruikt.
  6. Klik op: Opslaan en sluiten.
  7. Als het om een nieuwe berichtsjabloon gaat dat je standaard wilt gebruiken, koppel je deze nu op de juiste plek.
  8. Controleer eventueel via de Output-actie welke afzender gebruikt wordt. Dit kan bijvoorbeeld via massaal afwijkend verstrekken via e-mail waarbij je vervolgens het e-mailvoorbeeld raadpleegt.

Direct naar

1. Berichtsjabloon voor uitgaande e-mail inrichten
  2. E-mailen van rapporten autoriseren
  3. E-mailserver en afzender instellen
  4. E-factuur inrichten
  5. E-mailen en afdrukken bij relaties inrichten
  6. Berichtsjabloon toevoegen
  7. Berichtsjabloon wijzigen
  8. Extra velden (tags) in berichtsjabloon gebruiken
  9. Afwijkende afzender per berichtsjabloon instellen
  10. Standaardnaam bijlage wijzigen
  11. Berichtsjabloon koppelen
  12. Berichtsjabloon uitbreiden met subsjabloon
  13. Berichtsjabloon gebruiken, bijvoorbeeld via massaal verstrekken van facturen