thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied
Afwijkende e-mail afzender instellen (berichtsjabloon)

Je kunt per berichtsjabloon een afwijkend E-mailadres afzender instellen. Bijvoorbeeld het afzenderadres 'verkoopbinnendienst@bedrijf.nl' bij de berichtsjabloon van de 'Verkoopofferte'. Ook kun je per berichtsjabloon instellen dat Profit het e-mailadres (werk) van de versturende gebruiker als afzender meezendt.

E-mailberichten die je verstuurt via Profit, worden verzonden via de Profit e-mailserver en niet via het lokale e-mailprogramma. Het bericht krijgt automatisch als afzender het e-mailadres dat is ingevuld in de E-mailinstellingen in de omgevingseigenschappen. De instellingen voor de afzender in de berichtsjabloon hebben voorrang boven het algemene e-mailadres van de afzender in de omgevingseigenschappen en boven het (afwijkende) algemene e-mailadres afzender in de administratie-eigenschappen.

Voor het e-mailen van de loonstroken en jaaropgaven kun je een afwijkend e-mailadres vastleggen in de eigenschappen van de werkgever.

Als je in de berichtsjabloon Verstuurder bericht als afzender instelt, dan gebruikt Profit het adres bij E-mailadres afzender niet. De verstuurder moet een gebruiker zijn (niet een systeemgebruiker), zodat het e-mailadres van de gebruiker gebruikt kan worden.

Let op:

Als je de e-mailserver van AFAS Online gebruikt, moet het domein van het afwijkende e-mailadres opgenomen zijn in het SPF-record. Vraag dit na bij je eigen systeembeheerder.

Afwijkend e-mailadres afzender instellen per berichtsjabloon:

 1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Bericht / Berichtsjabloon.
 2. Open de eigenschappen van het berichtsjabloon.
 3. Ga naar het tabblad E-mail en dubbelklik op de gewenste taal.
 4. Vul het veld E-mailadres als Profit dit moet gebruiken in e-mailberichten volgens deze berichtsjabloon. Bijvoorbeeld 'verkoopbinnendienst@bedrijf.nl'.
 5. Vink E-mailadres en naam ingelogde gebruiker als afzender gebruiken aan als Profit het werk e-mailadres van de verzendende gebruiker moet vermelden in het e-mailbericht.

  Als je dit veld hebt aangevinkt, geldt het volgende:

  • Bij de gebruiker moet de werk e-mail gevuld zijn! Controleer dit via CRM / Organisatie/persoon / Organisatie/persoon. Open de eigenschappen van de persoon/gebruiker. Ga naar het tabblad Communicatie en controleer of het werk e-mail gevuld is. Als dit niet het geval is, vul het adres dan alsnog.
  • Profit zal het veld E-mailadres in dit scherm niet gebruiken.
 6. Profit zal de roepnaam van de afzender gebruiken (in plaats van de voornaam). Als de roepnaam niet bekend is, wordt de voornaam gebruikt. gebruikt.Klik op: OK.
 7. Als het om een nieuwe berichtsjabloon gaat dat je standaard wilt gebruiken, koppel je deze nu op de juiste plek.
 8. Controleer eventueel via de Output-actie welke afzender gebruikt wordt. Dit kan bijvoorbeeld via massaal afwijkend verstrekken via e-mail waarbij je vervolgens het e-mailvoorbeeld raadpleegt.

Direct naar

 1. Berichtsjabloon
 2. E-mailen van rapporten autoriseren
 3. E-mailserver en afzender instellen
 4. E-factuur inrichten
 5. E-mailen en afdrukken bij relaties inrichten
 6. Berichtsjabloon toevoegen
 7. Extra velden (tags) in berichtsjabloon gebruiken
 8. Afwijkende afzender per berichtsjabloon instellen
 9. Standaardnaam bijlage wijzigen
 10. Berichtsjabloon koppelen
 11. Berichtsjabloon gebruiken, bijvoorbeeld via massaal verstrekken van facturen

Process

Bericht

Work area

Algemeen