Berichtsjabloon toevoegen

Op allerlei plaatsen kun je een e-mailbericht aanmaken in Profit, vaak gebeurt dit automatisch. De inhoud (tekst en afbeeldingen) van deze berichten bepaal je zelf via de berichtsjablonen. Profit voegt daaraan automatisch de digitale offerte, factuur, etc. toe als bijlage. Per soort e-mailbericht beschik je over een meegeleverd berichtsjabloon.

Als je meerdere berichtsjablonen hebt toegevoegd per soort bericht, kun je deze ook gebruiken om afwijkend te verstrekken.

Een berichtsjabloon kan e-mailberichten in verschillende talen bevatten.

• Je kunt de talen gebruiken die beschikbaar zijn in Algemeen / Inrichting / Landinstellingen / Taal. Het veld Code ISO-taal moet gevuld zijn als je werkt met berichtsjablonen.
  • Koppel per organisatie / persoon de juiste taal.

Bij het genereren van een bericht kijkt Profit naar de taal van de organisatie/persoon. Als er geen vertaling van het berichtsjabloon aanwezig is in de taal van de organisatie/persoon, kijken we naar de taal waarin Profit staat. Als er ook geen vertaling van het berichtsjabloon in de taal van Profit aanwezig is, dan gebruiken we de eerste vertaling van het berichtsjabloon.

Profit kan automatisch notificaties (push-berichten) naar Pocket-gebruikers sturen op basis van signalen en workflows. Ook kan een Pocket-gebruiker een notificatie ontvangen als er een nieuwe loonstrook of jaaropgave klaar staat. De Pocket-gebruiker kan de notificatie gebruiken om de workflow, het signaal, de loonstrook of de jaaropgave direct te openen.

Je bepaalt per berichtsjabloon op het tabblad Pocket of je een e-mail of een notificatie wilt sturen.

Berichtsjabloon toevoegen:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Bericht / Berichtsjabloon.

Je ziet hier alle meegeleverde berichtsjablonen. Deze herken je aan de toevoeging Profit. Deze kun je niet wijzigen. Je maakt een kopie en wijzigt deze.

2. Selecteer een meegeleverd berichtsjabloon en klik op Kopiƫren.

Let op:

Gebruik een berichtsjabloon dat gebaseerd is op het juiste soort bericht. Je kunt dit achteraf niet meer wijzigen! Het soort bericht Verkoopfactuur is bijvoorbeeld niet geschikt voor abonnementsfacturen. Je moet dan een berichtsjabloon Abonnementsfactuur selecteren.

3. Wijzig eventueel de Omschrijving.
  4. Controleer de waarde bij Product. Dit is een algemeen label.
  5. Klik op: Voltooien.

Je ziet nu de eigenschappen van het berichtsjabloon.

Aanpassen berichtsjabloon:

6. Open de eigenschappen van het berichtsjabloon, tabblad Algemeen.
  7. Vul eventueel gegevens in bij E-mailgegevens afzender als je een afwijkende afzender wilt instellen.
  8. Ga naar het tabblad: E-mail. Voeg voor elke gewenste taal een regel toe.
  9. Open een taal, vul het onderwerp in in de taal en klik op Inhoud E-mail om het e-mailbericht te openen en te bewerken in de taal.

10. Bij het veld Onderwerp kun je velden (tags) gebruiken.
  11. Voeg eventueel velden toe:
    1. Klik in het onderwerpveld op de positie waar je het veld wilt toevoegen.
    2. Klik op: Invoegen veld.
    3. Klik eventueel links door de gegevensverzamelingen.

Je ziet vervolgens de in de betreffende gegevensverzameling te gebruiken velden.

4. Selecteer het veld.
    5. Klik op: Invoegen.

Gebruik bijvoorbeeld {Factuurnummer} als dit een berichtsjabloon voor het e-mailen van een factuur is.

12. Als er velden ontbreken, kun je deze zelf toevoegen. Ook via vrije inrichting.

Inhoud e-mail wijzigen:

Gebruik de bovenstaande stappen om de e-mail te openen via de actie Inhoud e-mail. Hierdoor wordt de E-mail Template Editor geopend.

1. Vul de tekst in van het e-mailbericht dat je verstuurt.

Als je direct onder een bestaande regel door wilt typen gebruik je [Shift]+[Enter].

2. Voeg velden toe te voegen en daarmee het bericht te personaliseren. Je kunt zelf ook nieuwe velden toevoegen die je hier vervolgens kunt gebruiken.

3. Gebruik deze knop om een QR-code toe te voegen.

4. Voeg eventueel een afbeelding toe.
  5. Voeg eventueel het veld Opmerking toe voor een persoonlijk bericht bij de offerte, order, etc..
  6. Klik eventueel op: App_Berichtsjabloon toevoegen (80) om een tabel toe te voegen.
  7. Klik op: App_Berichtsjabloon raadplegen en wijzigen (30) om op te slaan.
  8. Sluit de editor.
  9. Als je een nieuw berichtsjabloon als standaard wilt gebruiken, koppel je deze op de juiste plek.
  10. Controleer bij de berichtsoorten voor het inkoop- en verkoopproces eventueel of een bericht volgens de verwachting gegenereerd wordt. Gebruik bijvoorbeeld massaal afwijkend verstrekken via e-mail en raadpleeg vervolgens het e-mailvoorbeeld.

Direct naar

1. Berichtsjabloon
  2. E-mailen van rapporten autoriseren
  3. E-mailserver en afzender instellen
  4. E-factuur inrichten
  5. E-mailen en afdrukken bij relaties inrichten
  6. Berichtsjabloon toevoegen
  7. Extra velden (tags) in berichtsjabloon gebruiken
  8. Afwijkende afzender per berichtsjabloon instellen
  9. Standaardnaam bijlage wijzigen
  10. Berichtsjabloon koppelen
  11. Berichtsjabloon gebruiken, bijvoorbeeld via massaal verstrekken van facturen

Process

Bericht