Standaard bestandsnaam bijlage wijzigen in berichtsjabloon

Standaard krijgt een bijlage bij een e-mailbericht de naam van het type berichtsjabloon met de extensie. Bijvoorbeeld 'Verkoopofferte.pdf'. Dit kun je zelf wijzigen bijvoorbeeld door ook de naam van de organisatie in de bestandsnaam toe te voegen via een tag.

Deze optie is alleen beschikbaar bij e-mailberichten waarbij een rapport als bijlage verstuurd wordt, zoals in het verkoopproces.

Bestandsnaam bijlage wijzigen in berichtsjabloon:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Bericht / Berichtsjabloon.
  2. Open de eigenschappen van het berichtsjabloon.

Let op:

Een berichtsjabloon kan vanaf Profit 15 e-mailberichten in verschillende talen bevatten. Je kunt per taal een afwijkende naam vastleggen voor bijlagen. De bijlage heet in het Nederlands bijvoorbeeld Factuur... en in het Engels Invoice...

Ga naar het tabblad E-mail en open de gewenste taal.

3. Ga naar het tabblad: Bijlage.
  4. Open de eigenschappen van de regel.

Als de berichtsjabloon voor facturen is bestemd, kun je zowel een regel voor de pdf-bijlage als voor de xml-bijlage van de e-factuur aantreffen.

5. Vink Afwijkende bestandsnaam aan.
  6. Wijzig de standaardnaam van de bijlage bij Bestandsnaam.
  7. Voeg eventueel velden toe:
    1. Klik in het onderwerpveld op de positie waar je het veld wilt toevoegen.
    2. Klik op: Invoegen veld.
    3. Klik eventueel links door de gegevensverzamelingen.

App_Tags toevoegen (10

Je ziet vervolgens de in de betreffende gegevensverzameling te gebruiken velden.

4. Selecteer het veld.
    5. Klik op: Invoegen.
  8. Sla de wijzigingen op.
  9. Als het om een nieuwe berichtsjabloon gaat die je standaard wilt gebruiken, koppel je deze nu op de juiste plek.
  10. Controleer eventueel via de Output-actie welke bestandsnaam voor de bijlage gebruikt wordt (massaal afwijkend verstrekken via e-mail van het huidige berichtsjabloon en raadpleeg vervolgens het e-mailvoorbeeld).

In OutSite, bij de verstrekkingswijze Portal + e-mail, ziet dit er als volgt uit:

App_Standaard bestandsnaam bijlage wijzigen in berichtsjabloon (10)

Direct naar

1. Berichtsjabloon
  2. E-mailen van rapporten autoriseren
  3. E-mailserver en afzender instellen
  4. E-factuur inrichten
  5. E-mailen en afdrukken bij relaties inrichten
  6. Berichtsjabloon toevoegen
  7. Extra velden (tags) in berichtsjabloon gebruiken
  8. Afwijkende afzender per berichtsjabloon instellen
  9. Standaardnaam bijlage wijzigen
  10. Berichtsjabloon koppelen
  11. Berichtsjabloon gebruiken, bijvoorbeeld via massaal verstrekken van facturen

Process

Bericht