Campagne voortgang monitoren

Je houdt de voortgang qua kosten, acties en resultaten in de gaten met onder andere de Totalizer, rapporten en analyses. Dit doe je op de volgende manieren:

• via het tabblad Contacten en Totalen in de eigenschappen van de campagneactie
  • Totalizer
  • Analyses
  • Rapporten

Inhoud

Totalizer gebruiken voor raadplegen voortgang campagne

Met behulp van de Totalizer zie je snel en ad hoc wat de status is van de afwikkeling van de dossieritems in een campagne.

Je voegt een weergave toe in de centrale Dossierfunctie met de velden die van belang zijn bij campagnes. Bijvoorbeeld door veld Campagne (Dossier Extra) toe te voegen aan de To Do-weergave.

Voortgang afhandeling van een campagne raadplegen met de Totalizer:

1. Ga naar: CRM / Dossier / Dossier.
  2. Filter op de campagne (waarschijnlijk moet je hiervoor een eigen weergave gebruiken of een weergave toevoegen)

Als je standaard de afgehandelde dossieritems weg filtert, verwijder je dit filter. Je wilt namelijk zowel de afgehandelde als de niet afgehandelde dossieritems zien.

3. Klik op: Exporteren en vervolgens op Totalizer:
  4. Klik op de actie: Totalizer (Ctrl+Y).

.

5. Wijzig eventueel de kolomvolgorde om een overzichtelijk beeld te krijgen.

Analyses mbt campagnes

Je beschikt standaard over de volgende gegevensverzamelingen voor analyses:

• Campagne
  • Campagne/kosten: voor de werkelijke kosten versus de geraamde kosten.
  • Campagne/selecties
  • Campagneacties
  • Contact bij een campagne

Rapporten mbt campagnes

Je beschikt over de volgende rapporten voor campagnes:

• Acties en selecties per campagne (Profit)
  • Selecties (Profit)

Na het genereren van de campagneactie zijn de dossieritems toegevoegd aan de contacten uit de selectie.

Direct naar

1. Campagnes
  2. Inrichting
  3. Campagne toevoegen
  4. Campagne-actie toevoegen
  5. Dossieritemtype instellen
  6. Doelgroep bepalen
  7. Campagne-actie genereren
  8. Campagnekosten toevoegen
  9. Werkelijke kosten (inkoopfacturen) registreren
  10. Voortgang campagne monitoren
  11. Campagneresultaten bekijken
  12. Dossieritems afhandelen