Organisatie

Je voegt de algemene gegevens van een organisatie of persoon toe via InSite of via Profit CRM. Later kun je een organisatie bijvoorbeeld omzetten in een verkooprelatie of een persoon in een medewerker en specifieke gegevens vastleggen.

Een andere mogelijkheid is dat je een inkooprelatie, verkooprelatie, medewerker, werkgever, etc. direct vastlegt in de daarvoor bestemde functie. Hierdoor wordt in Profit CRM automatisch een corresponderende/gekoppelde organisatie of persoon aangemaakt.

Beschrijving

Je kunt organisaties en personen op twee manieren toevoegen:

  1. via organisatie (of persoon) waarbij je de type-gegevens later toevoegt
  2. via het juiste type organisatie of persoon

De eerste manier start bij de functie Organisatie of Persoon. Op deze manier voeg je organisaties en personen toe, zonder gebruik te maken van een van de specifieke typen. De doelgroep van mogelijke nieuwe klanten, bestaat uit dit soort organisaties zonder type.

Je kunt zowel in InSite als in Profit organisaties en personen toevoegen.

Je benadert deze organisaties en personen bijvoorbeeld in het kader van marketingacties, maar je gebruikt deze nog niet in andere processen in Profit. Zodra je aan een organisatie een offerte toevoegt, zet je de organisatie om naar een verkooprelatie. Dit betekent dat je op het moment dat een organisatie 'zonder type' om een offerte vraagt, je extra gegevens moet invullen. Op dat moment wordt de organisatie een verkooprelatie met de status Prospect.

De tweede manier om een organisatie of persoon toe te voegen, start bij het specifieke type. Als je een Verkooprelatie of Inkooprelatie toevoegt, voegt Profit automatisch een organisatie toe. Als je een Medewerker toevoegt, voegt Profit automatisch een persoon toe.

Voorbeeld: 

Een nieuwe klant heeft iets bij je gekocht. Een klant is een verkooprelatie en die voeg je toe via menufunctie Verkooprelatie in Profit Ordermanagement of Profit Financieel. Je vult via de wizard eerst de organisatiegegevens in en vervolgens de aanvullende gegevens van het type Verkooprelatie.

Een contactpersoon bij een organisatie voeg je toe bij een organisatie. Als je een contactpersoon toevoegt, wordt deze als persoon geregistreerd.

Afhankelijk van het type organisatie dat je toevoegt, moet je specifieke velden invullen. Je kunt instellen dat je deze velden direct wilt invullen bij het toevoegen van een organisatie (zie Instellingen organisatie en personen). Als je ze niet in de wizard toont, dan kun je deze later alsnog via de eigenschappen invullen.

Werkwijze

Zie ook