Inkooprelaties, verkooprelaties, organisaties of personen massaal verwijderen

Je kunt inkoop- en verkooprelaties die geen mutaties hebben (massaal) verwijderen. De bijbehorende organisatie / persoon wordt ook verwijderd als deze geen koppeling heeft naar een andere tabel zoals werkgever, cliënt IB, medewerker, etc.

Je kunt contacten verwijderen die gekoppeld zijn aan bijvoorbeeld een inkoop- of verkooprelatie. Je kunt een contact niet verwijderen als dit nog op een andere manier gekoppeld is, bijvoorbeeld een contact dat is gekoppeld aan een order.

Voor personen mét mutaties gebruik je een andere functie.

Je kunt ook personen en organisaties als zodanig verwijderen.

Je kunt ook adressen zonder koppeling verwijderen. Dit zijn adressen die niet gebruikt worden bij organisaties of personen.

Verwijderen inkoop- en verkooprelaties zonder mutaties:

1. Ga naar: CRM / Beheer / Verwijderen relaties.
  2. Open de weergave:
    • Te verwijderen inkooprelaties
    • Te verwijderen verkooprelaties
    • Te verwijderen organisaties/personen
    • Te verwijderen contacten
    • Te verwijderen adressen (Profit 20)

Je ziet nu de in- of verkooprelaties of contacten zonder mutaties.

3. Selecteer de in- of verkooprelaties of contacten die je wilt verwijderen.
  4. Met de sneltoets Ctrl+S en vervolgens Ctrl+A selecteer je alle regels.
  5. Klik op de actie: Collectief verwijderen.
  6. Klik op: Ja.

Je moet nu de actie Financieel herberekenen uitvoeren omdat anders de saldi van de verzamelrekeningen niet kloppen.

Zie ook:

Direct naar

1. Organisaties en Personen
  2. Organisaties
  3. Personen
  4. Contactpersonen
  5. Afdeling of afleveradres toevoegen als contact
  6. Koppelingen raadplegen
  7. Communicatiegegevens
  8. Koppelingen raadplegen
  9. Gegevens optimaliseren
  10. Vereisten e-mailadres
  11. Verwijderen inkoop- en verkooprelaties zonder mutaties
  12. Verwijderen/anonimiseren personen en relaties met mutaties

Process

AVG Organisatie Inkooprelatie Verkooprelatie

Work area

CRM