Inkooprelaties, verkooprelaties, organisaties of personen massaal verwijderen

Je kunt inkoop- en verkooprelaties die geen mutaties hebben (massaal) verwijderen. De bijbehorende organisatie / persoon wordt ook verwijderd als deze geen koppeling heeft naar een andere tabel zoals werkgever, cliënt IB, medewerker, etc.

Je kunt ook contacten verwijderen die alleen contact zijn bij een organisatie. Komt een contact ook voor bij bijvoorbeeld een inkoop- of verkooprelatie, dan wordt dit contact niet getoond en kun je het ook niet verwijderen.

Je kunt ook personen en organisaties als zodanig verwijderen.

Als je dit menu-item niet ziet, autoriseer je dit.

Behalve deze functie kun je ook persoonsgegevens mét mutaties verwijderen als je hiervoor geautoriseerd bent.

Verwijderen inkoop- en verkooprelaties zonder mutaties:

1. Ga naar: CRM / Beheer / Verwijderen relaties.
  2. Open de weergave:
    • Te verwijderen inkooprelaties
    • Te verwijderen verkooprelaties
    • Te verwijderen organisaties/personen
    • Te verwijderen contacten

Je ziet nu de in- of verkooprelaties of contacten zonder mutaties.

3. Selecteer de in- of verkooprelaties of contacten die je wilt verwijderen.
  4. Met de sneltoets Ctrl+S en vervolgens Ctrl+A selecteer je alle regels.
  5. Klik op de actie: Collectief verwijderen.
  6. Klik op: Ja.

Je moet nu de actie Financieel herberekenen uitvoeren omdat anders de saldi van de verzamelrekeningen niet kloppen.

Zie ook:

Direct naar

1. Organisaties en Personen
  2. Organisaties
  3. Personen
  4. Contactpersonen
  5. Afdeling of afleveradres toevoegen als contact
  6. Koppelingen raadplegen
  7. Communicatiegegevens
  8. Koppelingen raadplegen
  9. Gegevens optimaliseren
  10. Vereisten e-mailadres
  11. Verwijderen inkoop- en verkooprelaties zonder mutaties
  12. Verwijderen/anonimiseren personen en relaties met mutaties

Process

AVG Organisatie Inkooprelatie Verkooprelatie

Work area

CRM