Gekoppeld actief aan actief toevoegen

Je koppelt activa als je deze gezamenlijk wilt afschrijven. De afschrijving vindt plaats op het hoofdactief. Het hoofdactief bevat de totale aanschafwaarde. De gekoppelde activa hebben geen aanschafwaarde.

Let op:

De afschrijving vindt plaats op het hoofdactief. Op een gekoppeld (sub)actief wordt dus niet afgeschreven. Hierdoor is het alleen mogelijk om activa zonder afschrijfinformatie te koppelen en kun je bij een gekoppeld actief geen financiële gegevens of afschrijfgegevens invullen.

De aanschafwaarde van het hoofdactief wordt niet automatisch opgehoogd met het gekoppelde (sub)actief.

Actief toevoegen en koppelen:

1. Ga naar: Financieel / Vaste activa / Actief.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul de algemene gegevens van het actief in.
  4. Selecteer het hoofdactief bij het veld Gekoppeld aan actief..

De financiële gegevens of afschrijfgegevens heb je ingevuld bij het toevoegen van het hoofdactief. Bij een gekoppeld actief kun je geen financiële gegevens of afschrijvingsgegevens invullen.

5. Klik enkele malen op: Volgende.
  6. Klik op: Voltooien.
  7. Open de eigenschappen van het hoofdactief.
  8. Ga naar het tabblad: Gekoppelde activa Op dit tabblad toont Profit de subactiva die aan het hoofdactief zijn toegevoegd.

Meerdere activa koppelen aan een hoofdactief:

Je kunt alleen activa zonder afschrijfinformatie koppelen.

1. Ga naar: Financieel / Vaste activa / Actief.
  2. Open de eigenschappen van het hoofdactief.
  3. Ga naar het tabblad: Gekoppelde activa.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Vink de te koppelen activa aan.
  6. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Actief
  2. Nieuw actief toevoegen
  3. Actief toevoegen via inkoopfactuur
  4. Bestaand actief met afschrijvingen toevoegen
  5. Actief voor willekeurig afschrijven toevoegen
  6. Gekoppeld actief aan actief toevoegen
  7. Project aan actief toevoegen
  8. Subsidie aan actief toevoegen
  9. Subsidie bij actief verwijderen
  10. Investering aan actief toevoegen
  11. Importeren Vaste Activa