Terugdraaien journalisering afschrijvingen vaste activa

Je kunt journaalposten van de afschrijvingen van een of meer activa terugdraaien vanaf een ingegeven boekjaar en een ingegeven periode. Profit zal de betreffende journaalposten tegenboeken.

Let op:

Je moet geautoriseerd zijn voor de actie Terugdraaien journalisering. De verschillende acties, zoals Wijzigen activacode, Terugdraaien journalisering en Nieuw actief kunnen apart geautoriseerd worden met actie-autorisatie binnen de autorisatie van Vaste Activa.

Terugdraaien journalisering Vaste Activa:

1. Ga naar: Financieel / Vaste activa / Actief.
  2. Selecteer het actief waarvan je de journalisering wilt terugdraaien.

Je kunt meerdere activa selecteren en de actie voor deze activa uitvoeren. Activeer de selectiekolom met Ctrl+S en vink de activa aan.

3. Klik op de actie: Terugdraaien journalisering.
  4. Vul een waarde in bij Vanaf boekjaar.

In dit jaar ligt de periode die je wilt terugdraaien.

5. Vul een waarde in bij Vanaf periode.

Je draait de afschrijvingen terug vanaf deze periode.

6. Profit vult automatisch een waarde in bij Boekstuknummer.
  7. Klik op: Volgende.
  8. Vul een waarde in bij Omschrijving terugdraaien.
  9. Klik op: Volgende.
  10. Selecteer het actief waarvan je de journalisering wilt terugdraaien.
  11. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Vaste activa afschrijven
  2. Overzicht journaalposten
  3. Afschrijvingsmethoden vaste activa
  4. Vervroegd afschrijven vaste activa
  5. Journalisering vaste activa
  6. Vaste activa journaliseren via uitwerken kolommenbalans
  7. Terugdraaien journalisering vaste activa
  8. Journaalposten vaste activa raadplegen
  9. Afschrijvingstermijnen raadplegen
  10. Afschrijvingsstaat raadplegen
  11. Bestaand actief met afschrijvingen toevoegen
  12. Importeren Vaste Activa
  13. Controleoverzicht vaste activa raadplegen