Journaliseren afschrijvingen

Je genereert journaalposten van de afschrijvingen en verkoop van vaste activa in de financiƫle administratie. Deze journaalposten komen in het dagboek en de administratie die je aan de betrokken activagroepen hebt gekoppeld. Het journaliseren gebeurt voor het overgrote deel automatisch, maar er zijn journaalposten die je handmatig moet boeken.

Door het journaliseren krijgen verschillende gegevens van activa een definitieve status, waardoor je deze niet meer kunt wijzigen. Mocht dit toch nodig zijn, dan moet je de journalisering terugdraaien.

Vaste activa journaliseren:

1. Ga naar: Financieel / Vaste activa / Journaliseren.

Profit start de wizard Journaliseren.

Het scherm meldt tot en met welk periode is gejournaliseerd. Dit bepaalt Profit op omgevingsniveau. Als je werkt met meerdere administraties en je hebt nog niet alle administratie gejournaliseerd dan kan het hierdoor gebeuren dat de periode die gemeld wordt niet overeenkomt met de betreffende administratie(s).

2. Vul boekjaar en periode in.
  3. Klik op: Volgende.
  4. Selecteer de administratie waarvoor je de afschrijvingen wilt journaliseren.
  5. Vink de activa uit die je niet wilt journaliseren.
  6. Klik op: Voltooien.

Het journaliseren verloopt via de wachtrij. Als de journalisering (nog) niet is voltooid, raadpleeg dan de wachtrij.

Direct naar

1. Vaste activa afschrijven
  2. Overzicht journaalposten
  3. Afschrijvingsmethoden vaste activa
  4. Vervroegd afschrijven vaste activa
  5. Journalisering vaste activa
  6. Vaste activa journaliseren via uitwerken kolommenbalans
  7. Terugdraaien journalisering vaste activa
  8. Journaalposten vaste activa raadplegen
  9. Afschrijvingstermijnen raadplegen
  10. Afschrijvingsstaat raadplegen
  11. Bestaand actief met afschrijvingen toevoegen
  12. Importeren Vaste Activa
  13. Controleoverzicht vaste activa raadplegen