Nevendienstverband toevoegen in InSite

Als de medewerker een nieuw dienstverband krijgt dat overlap heeft met een huidig dienstverband, voeg je een nevendienstverband toe. Profit nummert de dienstverbanden automatisch door per medewerker.

Let op:

Bij een wijziging van het contract, het salaris, de functie of het rooster binnen een dienstverband voeg je geen nieuw dienstverband toe. In die situatie muteer je de betreffende gegevens juist binnen het dienstverband(nummer).

Het toevoegen van een nevendienstverband is alleen mogelijk als je de functionaliteit Meerdere dienstverbanden hebt geactiveerd. Als je dit niet hebt geactiveerd, zie je deze functionaliteit tussen haakjes staan in het menu van InSite.

Er is een 'ongeautoriseerd nieuw nevendienstverband', dit houdt in dat er geen filterautorisatie wordt toegepast op medewerker. De keuze voor ongeautoriseerde nieuw dienstverband biedt in beginsel dus toegang tot alle medewerkers, houd hier rekening mee bij het inrichten van dit onderdeel.

Nevendienstverband toevoegen:

  1. Ga naar: InSite.
  2. Klik op: HRM.
  3. Klik op: Nevendienstverband.

    InSite kan bij jou anders zijn ingericht, waardoor de omschrijving van de actie anders is.

  4. Klik op: het profiel.
  5. Selecteer de medewerker.
  6. Vul de contractgegevens in:
    1. Vul de Begindatum contract in.
    2. Vul de overige velden. De keuze voor de juiste cao/arbeidsvoorwaarde en werkgever is hierbij erg belangrijk.

    Let op:

    Profit verloont alleen soort medewerkers van het type Personeelslid, Ondernemer - met salaris, Stagiair - met salaris/stagevergoeding en Expat. Hierdoor zullen deze medewerkers ook automatisch meegaan in de Loonaangifte.

  7. Vul de begindatum van het contractketen voor de Wet Werk en Zekerheid in bij Begindatum contractketen.

    Bij meerdere tijdelijke contracten vult Profit automatisch een begindatum in, ondanks dat je dit niet hebt gevuld in het profiel. Dus als een medewerker meerdere tijdelijke contracten heeft, dan wordt dit veld automatisch gevuld. Als de medewerker één contract voor bepaalde tijd heeft, dan wordt geen datum gevuld.

    Raadpleeg de help over Wet Werk en Zekerheid voor meer informatie over de vastlegging van een contractketen.

  8. Selecteer het ketennummer als dit van toepassing is.

    Bij een contract voor bepaalde tijd is het veld verplicht.

  9. Vink Schriftelijke arbeidsovereenkomst aan, als er sprake is van een schriftelijke arbeidsovereenkomst. Meer informatie hierover, vind je hier.
  10. Selecteer de Organisatorische eenheid en de Functie van de medewerker.

    Je kunt hierbij alleen kiezen uit functies die bij de werkgever bekend zijn.

    Als je een formatieplaats selecteert, zal Profit direct de bijbehorende organisatorische eenheid en functie overnemen. Profit neemt ook de kostenplaats en -drager over, als je kostenplaatsen en -dragers gebruikt.

  11. Leg het rooster vast, je hebt de volgende mogelijkheden:
    • Uren per dag, gelijke weken.
    • Uren per dag, wisselende weken. Als je kiest voor Uren per dag, wisselende weken, dan vul je de velden voor de cyclus in:

    a. Vul het aantal wisselende weken in bij Aantal weken.

    b. Vul de week in waarmee de cyclus begint bij Begin met week.

    • Onder de activering Onderwijs kun je niet kiezen voor Uren per dag maar voor FTE per dag, gelijke weken.
  12. Vink Oproepovereenkomst aan als de medewerker werkt als oproepkracht. Min/max contracten vallen hier ook onder, omdat er over het min/max gedeelte geen loondoorbetalingsverplichting bestaat.
  13. Vink Jaarurennorm aan als bijvoorbeeld sprake is van een seizoensgebonden medewerker. De overeenkomst geeft aan dat de medewerker in ieder geval een X aantal uren op ‘Jaarbasis’ zal werken, maar wel evenredig salaris geniet over deze periode. Het heet een jaarurennorm, maar het gaat om een afspraak op aantal uur met tijdvak langer dan een maand.
  14. Selecteer het Soort salaris, dit bepaalt welke velden je in deze stap moet invullen.
  15. Als je eerder hebt gekozen voor Uurloon of Vast salaris vul je het veld Salaris. Bij een schaalsalaris voer je de volgende stappen uit:
    1. Leg Soort loonschaal en Loonschaal vast. Je kunt alleen gegevens selecteren die corresponderen met de geselecteerde Periodetabel. Bovendien moet het Cao-type van de loonschaal overeenkomen met het cao-type van de cao van de medewerker.
    2. Selecteer de trede van de loonschaal.
    3. De trede is afhankelijk van de leeftijd die de betreffende medewerker heeft op de begindatum van deze salarisregel (dus niet de leeftijd op de huidige datum). Als de medewerker door zijn leeftijd nog in een leeftijdstrede valt, wordt alleen deze trede weergegeven. Als een medewerker buiten de leeftijdstreden valt, verschijnen de functiejarentredes.
    4. Als je de trede niet kunt selecteren, moet je controleren of de tredes zijn toegevoegd aan de geselecteerde loonschaal. Controleer ook de geldigheidsduur van de loonschaal.
    5. Stel een eventuele toeslag in. Als je een percentage wilt vastleggen, vink je Toeslag % aan. Zo niet, dan leg je een bedrag vast.

    Bij full- en parttimers kies je voor Schaalsalaris of Vast salaris. Bij de overige dienstbetrekking kies je voor Schaal uurloon of Uurloon.

    Profit berekent bij een vast salaris automatisch het jaarloon BT voor het belasten van loonbestanddelen tegen bijzonder tarief in Profit Payroll.

  16. Klik op: Volgende.
  17. Vul de gegevens van de instanties in.

    De instanties die niet beschikbaar zijn bij de werkgever kun je niet selecteren. De instanties voeg je eerst toe bij de werkgever. Instanties die op alle medewerkers van toepassing zijn, zoals de Belastingdienst, neemt Profit automatisch op. Deze selectie kun je niet ongedaan maken.

    Als een instantie bij de werkgever een einddatum heeft, kun je deze instantie na de einddatum niet meer selecteren bij de medewerker. Als je toch de instantie wilt toevoegen, stel je de gewenste code handmatig in.

    Je kunt eventueel een pensioennummer invullen. Je vult voor de pensioenaanlevering van APG en PGGM geen pensioennummer in. Voor de pensioeninstanties APG en PGGM bepaalt Profit namelijk het pensioennummer automatisch in het veld Extern identificatienummer op het tabblad Dienstverband onder de eigenschappen van het contract.

  18. Klik op: Toevoegen.

    Profit kent voor het nieuwe dienstverband automatisch een nieuw nummer inkomstenverhouding toe. Je kunt dit alleen aanpassen bij het toevoegen van het dienstverband, achteraf is dit niet meer mogelijk. Normaal gesproken hoef je dit nummer niet te wijzigen. Dit kan wel nodig zijn als je medewerkers overzet die voorheen via een ander softwarepakket werden verloond.

Zie ook

Direct naar

  1. Arbeidsverhouding en dienstverband (meerdere gelijktijdige contracten)
  2. Indiensttreding
  3. Nevendienstverband toevoegen in InSite
  4. Nevendienstverband toevoegen
  5. Subdienstverband toevoegen
  6. Nieuw contract, salaris, functie of rooster
  7. Hoofddienstverband wijzigen
  8. Arbeidsverhouding, dienstverband en contracten raadplegen
  9. Arbeidsverhouding beëindigen
  10. Wijzigingen bij Meerdere dienstverbanden