Factuur verstrekken via portal (OutSite)

Je kunt facturen (en verkooporders en pakbonnen) verstrekken via de portal in OutSite. Profit verstuurt hierbij een e-mailbericht aan de verkooprelatie met een hyperlink naar de factuur in de klantportal. Het e-mailbericht bevat geen bijlage.

Waar verder facturen staat kan ook verkooporders of pakbonnen gelezen worden.

Sales_Factuur verstrekken via OutSite

Je verstrekt de facturen massaal via OutSite met de Output-wizard. Voorwaarden voor het zichtbaar zijn in OutSite:

• De factuur is in het dossier is opgenomen.
  • De factuur is verstrekt.
  • De factuur niet geblokkeerd is.

Als je wilt verstrekken via de klantportal in OutSite, moet je dit eerst inrichten.

Facturen verstrekken via Portal + e-mail met de Output-wizard:

1. Ga naar:
    • Ordermanagement / Verkoopproces / Factuur
    • Abonnementen / Facturering / Facturen
    • Projecten / Facturering / Facturen
    • CRM / Cursusmanagement / Facturering / Facturen.
    • Of ga voor verkooporders naar: Ordermanagement / Verkoopproces / Verkooporder
    • Of ga voor pakbonnen naar: Ordermanagement / Verkoopproces / Pakbon
  2. Selecteer de regels van de facturen die je wilt verstrekken en klik op de actie Output.

of volg deze procedure volgend op het automatisch genereren van verkoopfacturen.

3. Vink eventueel Alleen nog niet verwerkte voorcalc. verwerken. aan om die regels te verwerken die nog niet verwerkt zijn.

Let op:

Normaal is een factuur volledig verwerkt als deze verstrekt is op de manier die bij de Voorkeur verstrekkingswijze bij de relatie staat ingesteld.

4. Vink Afwijkend verstrekken aan als je alle geselecteerde regels via de portal + e-mail wilt verstrekken. Als je dit niet gebruikt, zal de instelling bij de verkooprelatie gevolgd worden.
    1. Selecteer Portal + e-mail bij Verstrekkingswijze.
    2. Selecteer eventueel een rapport.
    3. Selecteer bij Berichtsjabloon het berichtsjabloon dat je specifiek voor deze verstrekkingswijze hebt toegevoegd. Namelijk het berichtsjabloon met de hyperlink naar de factuur in de portal.
  5. Vink Opslaan in dossier aan als dit niet aan staat.

Bij verstrekken via de klantportal met OutSite is het verplicht om de facturen in de dossiers op te slaan.

6. Klik op: Volgende.

Je ziet nu een overzicht van welke regels op welke manier verstrekt zullen worden.

7. Klik op: Voltooien.
  8. Klik op: OK in de melding dat de verwerking gereed is.

In de weergave zie je dat de velden Portal, Dossier en Gemaild aangevinkt zijn, als je deze velden aan de weergave hebt toegevoegd en naar gelang de verstrekking die je hebt gedaan.

9. Vervolgens ontvangt de verkooprelatie een e-mailbericht met een hyperlink naar zijn klantportal in OutSite.

Sales_Factuur verstrekken via portal (OutSite) (10)

10. Op de OutSite-klantportal kan de verkooprelatie de factuur raadplegen.

Direct naar

1. Factuur via e-mail of afdruk verstrekken aan verkooprelatie
  2. E-mailen en afdrukken van o.a. facturen inrichten
  3. E-factuur inrichten (verkoop)
  4. Verkoopfacturen automatisch genereren
  5. Facturen massaal verstrekken via e-mailen/afdrukken
  6. Facturen massaal afwijkend verstrekken
  7. Pdf-factuur handmatig eenmaal e-mailen
  8. Controleren verzonden e-mailberichten
  9. Factuur handmatig afdrukken