Imports verkoop, inkoop, item en voorraad

Aan het begin of tijdens het gebruik van Profit kun je gegevens importeren voor verkoop, inkoop, items/artikelen of voorraad.

Zie ook de Excel-sjablonen en de Simplr-pagina met importdefinities.

Let op:

Je moet voor deze functies geautoriseerd zijn.

Verkoop-, inkoop-, item- of voorraadgegevens importeren:

• Ordermanagement / Beheer / Import verkoop / Factuur, etc. voor verkoopoffertes, pakbonnen, orders en facturen, verkoopkortingen en -prijzen*, itemcodes verkooprelaties, vervoersdiensten,

Opmerking:

• Als je bij de importopties in de Verkoopprijs-import de optie Importeren prijslijst verkooprelatie aanvinkt kun je ook prijslijsten importeren. Prijslijsten bijwerken kun je in deze import via de importoptie Aanvullende gegevens prijslijst opgeven.
  • Ordermanagement / Beheer / Import inkoop / Ontvangst voor ontvangsten, inkooporders, etc. Zie ook de specifieke opmerkingen per import.
  • Ordermanagement / Beheer / Import item / Artikel, etc. voor artikelen, kosten, ed.

Opmerkingen:

• Je kunt de itemcodes van artikelen wijzigen. Hiervoor is het veld Itemcode (nieuw) beschikbaar. Dit is niet mogelijk bij de itemcode van samenstellingen. Je kunt de itemcode van een samenstelling wel wijzigen via Ordermanagement / Item / Samenstelling.
    • Bij de import Artikel wordt het veld Itemcode inkooprelatie niet gevuld voor bestaande artikelen. Dit gaat alleen goed als er ook nieuwe artikelen worden aangemaakt. Via de import: Itemcode inkooprelatie (bij inkoop) kan dit wel.
  • Ordermanagement / Beheer / Import voorraad / Magazijn, etc. voor magazijnen, locaties, voorraadgegevens, etc.

Zie ook:

Direct naar

1. Inrichting Ordermanagement
  2. Toelichting integratie Profit Ordermanagement met Profit Financieel, Projecten en Abonnementen
  3. Functies activeren
  4. Artikelgroepen inrichten
  5. Integratiesoorten voor Ordermanagement toevoegen
  6. Verbijzondering journalisering vanuit Ordermanagement inrichten
  7. Items, kosten, werksoorten etc. toevoegen/instellen
  8. Voorraad inrichten
  9. Verkoop inrichten
  10. Prijzen inrichten
  11. Kortingen inrichten
  12. Inkoop inrichten
  13. Ordermanagement in OutSite inrichten
  14. Inkooprelatie/crediteur in InSite inrichten
  15. Herberekenen cumulatieven Ordermanagement
  16. Imports verkoop, inkoop, item en voorraad
  17. Collectief inkoop- en verkoopmutaties verwijderen