Werkbegroting aanmaken zonder cuf-bestand

Je kunt een werkbegroting zonder cuf-bestand aanmaken op basis van een nieuwe of bestaande voorcalculatie. De voorcalculatie wordt dan omgezet naar een werkbegroting.

Je kunt via de voorcalculatie geen niveautotalen aanmaken en onderhouden. Dit kan alleen via het CUF-bestand.

Als je deze actie wilt gebruiken moet je deze autoriseren.

Als je werkt met bestelvoorstel voor items (artikelen), dan moet je er rekening mee houden dat wanneer van de voorcalculatie een werkbegroting is gemaakt, er geen bestelvoorstel wordt aangemaakt. Een combinatie van inkopen via het bestelvoorstel en inkopen vanuit de werkbegroting is niet mogelijk. Wanneer van een voorcalculatie een werkbegroting is gemaakt dan vindt de inkoop plaats via de actie Aanmaken en verstrekken inkooporder vanuit de werkbegroting, of via Verzamelen werkbegrotingsregels vanuit de inkooporder.

Per project kun je maar één werkbegroting aanmaken. Aanvullen eventueel als meerwerk, of overschrijven kan wel.

Voorcalculatie omzetten naar werkbegroting / Werkbegroting aanmaken zonder CUF-bestand:

Als op het project van de voorcalculatie geen werkbegroting bestaat, voegt Profit de voorcalculatie toe als nieuwe werkbegroting. Profit maakt de regels direct definitief.

1. Ga naar: Projecten / Voorcalculatie / Voorcalculatie.
  2. Selecteer de voorcalculatie waarvoor je een nieuwe werkbegroting wilt aanmaken. Dit kan alleen als nog geen werkbegroting op het project bestaat.
  3. Klik op de actie: Aanmaken werkbegroting.

Als op het project al een werkbegroting bestaat, kun je geen nieuwe werkbegroting toevoegen. Je kunt de regels wel toevoegen aan een bestaande werkbegroting of de bestaande werkbegroting overschrijven.

Als je de voorcalculatie niet als nieuwe werkbegroting toe wilt voegen terwijl er op het project ook nog geen bestaat, kun je dit handmatig bewerkstelligen. Je voegt het dan bijvoorbeeld daar als meerwerk toe.

4. Klik op: Voltooien.
  5. Selecteer vervolgens een boekingslay-out als er meerdere actief zijn.

Vervolgens zie je de boekingslay-out waarin Profit de regels toevoegt.

6. Klik bij de melding dat de regels gecontroleerd zijn en om de gehele werkbegroting definitief te maken op: OK.
  7. Klik op: Voltooien.
  8. Wijzig eventueel de regels, bijvoorbeeld de Bewakingscode.

Deze velden moeten zijn ingericht in boekingslay-out voor de voorcalculatie.

9. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Voorcalculatie / Werkbegroting voor de bouw
  2. Calculatie inlezen CUF-bestand
  3. Werkbegroting met ingelezen calculatie in voorcalculatie raadplegen
  4. Werkbegroting aanmaken zonder CUF-bestand
  5. Voorcalculatieregels in werkbegroting splitsen
  6. Overnemen voorcalculatieregels in werkbegroting
  7. Voorcalculatieregels in werkbegroting verplaatsen
  8. Voorcalculatieregel verplaatsen naar ander type projectkosten uitleg bewerkingen
  9. Kosten buiten inkoop toestaan en laten intellen in resultaat
  10. Details werkbegrotingsregel raadplegen en wijzigen