Voorcalculatie / Werkbegroting voor de bouw

Met Profit kun je calculaties uit een calculatie-softwarepakket voor de bouw inlezen. Hierdoor kun je de oorspronkelijke calculatiegegevens bekijken in Profit, regels splitsen en verplaatsen. Vervolgens kun je de voortgang van bouwprojecten in de gaten houden door te monitoren op bewakingscode of hoofdstuk.

De calculatie (inschrijfbegroting) maak je niet in Profit, maar in een softwarepakket specifiek voor de bouw. Deze calculatie importeer je in de voorcalculatie in Profit in met een CUF-bestand (Calculatie Uitwisselings Formaat). Dit is een generiek uitwisselingsbestand in de bouwbranche, ondersteund door meerdere calculatiepakketten. Het formaat van het CUF-bestand is XML. De bron van het CUF-bestand is een calculatiepakket, bijvoorbeeld IBIS-TRAD.

Mocht je werken met een ander calculatiepakket en je wilt gebruik maken van inlezen van CUF-bestanden neem dan contact op met AFAS.

Inhoud

Werkwijze

Zie ook

Direct naar

1. Bouw
  2. Bouw inrichten
  3. Begrippen in de Bouw
  4. Betekenis van velden met berekeningen voor de Bouw
  5. Project toevoegen
  6. Calculatie / Werkbegroting voor de bouw
  7. Inkoop voor de bouw
  8. Kopersbegeleiding
  9. Nacalculatie boeken voor de bouw
  10. Projectbewaking met de werkbegroting
  11. Projectbewaking: Initiële werkbegroting vergelijken met meest actuele
  12. Projectbewaking: Standopname
  13. Projectbewaking: Projectprognose
  14. Facturering (Bouw)
  15. Facturering via Meetstaat met factuurvoorstel