Project instellen voor methode Onderhanden werk

Per project stel je in welke methode van onderhanden werk je daarvoor wilt gebruiken.

Eerst moet je hiervoor de Onderhanden werk integratie inrichten.

Methode voor onderhanden werk instellen per project:

1. Ga naar:
    • InSite: Projecten / Aanmaken project.
    • Profit: Projecten / Project / Project.
  2. Open de eigenschappen van het project of voeg een nieuwe toe.
  3. Ga naar het paginaonderdeel/tabblad: Onderhanden werk.
  4. Selecteer bij Methode onderhanden werk een van de methodes voor het nemen van resultaat:
    • Resultaat op basis van gereed project (CC).
    • Resultaat op basis van nacalculatie (NTF). Deze methode is niet mogelijk in combinatie met termijnfacturering. Er zijn geen verdere instellingen in het project nodig.
    • Resultaat op basis van voortgang (POC). Hierbij vul je:

- Bij Methode projectvoortgang op basis waarvan je de voortgang wilt boeken: de kosten, de uren of handmatig.

- Bij Projectvoortgang per selecteer je of je per project of per projectfase de voortgang wilt registreren.

- Bij Beginstand tussentijds resultaat vul je eventueel in wat je als beginstand wilt hanteren.

• Geen onderhanden werk selecteer je als je dit project wilt uitsluiten van onderhanden werk. Profit boekt kosten en opbrengsten dan direct in de resultatenrekening.
  5. Klik op: OK.
  6. Doe dit voor al je projecten.

Zie ook

Direct naar

1. Onderhanden werk integratie
  2. Onderhanden werk integratie inrichten
  3. OHW-methode op basis van Gereed project (1)
  4. OHW-methode 2 op basis van Nog te factureren omzet (2)
  5. OHW-methode 3 op basis van project Voortgangspercentage (3)
  6. OHW-methode 4 Kosten op basis van uurloon, toeslag en opslag (4)

Process

Onderhanden werk

Work area

Projecten