Werkwijze btw-aangifte en opgaaf ICP instellen (Ondernemer)

Voordat je de eerste Btw-aangifte of Opgaaf ICP verzendt is het belangrijk om éénmalig je werkwijze in te stellen.

Btw-instellingen wijzigen

Vervaltermijn btw-aangifte:

SB berekent de vervaltermijn voor de btw-aangifte automatisch, deze hoef je daarom niet in te stellen.

Inrichten btw verkoop:

1. Open de gewenste Administratie.
  2. Klik op de inhoudsopgave Instellingen.

Let op

Alleen gebruikers met de autorisatierol Accountant kunnen deze functie gebruiken.

3. Open Verkoop / Verkoopfactuur of Verkoop / Verkoopjournaalpost.

Start de rondleiding.

Inrichten btw inkoop:

1. Open de gewenste Administratie.
  2. Klik op de inhoudsopgave Instellingen.

Let op

Alleen gebruikers met de autorisatierol Accountant kunnen deze functie gebruiken.

3. Open Inkoop / Inkoopfactuur.
  4. Selecteer een Btw-belasting.
  5. Selecteer een Type btw-plicht.

Raadpleeg eventueel de veldtips voor meer informatie.

6. Klik op Opslaan (Ctrl+S).

Productinrichting Opgaaf ICP

De Opgaaf ICP maakt onderscheid tussen diensten en goederen. SB maakt dit onderscheid op basis van diensten en artikelen. Voor een juiste Opgaaf ICP is het daarom van groot belang om je verkoopproducten te baseren op een dienst of artikel.