Instellingen automatisch betalen inrichten

Je stelt in of de omschrijving van de boeking overgenomen wordt in het betaalbestand. Verder stel je in of je de inkoopfacturen na het inboeken automatisch wilt blokkeren voor automatische betaling.

Administratie-instellingen automatisch (terug)betalen inrichten:

1. Ga naar: Financieel / Beheer / Instellingen administratie.
  2. Ga naar het tabblad: Betaling/Incasso.
  3. Vink Automatisch blokkeren aan, als je inkoopfacturen na het inboeken automatisch wilt blokkeren voor automatische betaling.
  4. Vink Omschrijving boeking overnemen aan bij Automatische betaling crediteuren, als je de boekingsomschrijving wilt meenemen in het betaalbestand. Als je dit veld niet aanvinkt staat boekstuknummer in het betaalbestand.
  5. Vink Omschrijving boeking overnemen aan bij Terugbetaling debiteuren, als je de boekingsomschrijving wilt meenemen in het terugbetaalbestand van debiteuren.
  6. Ga naar het tabblad: Betalingsverschillen.

7. Selecteer bij Rek. verlies betalingsverschil de grootboekrekening waarop je de journaalposten met de negatieve betalingsverschillen wilt boeken.
  8. Selecteer bij Rek. winst betalingsverschil de grootboekrekening waarop je de journaalposten met positieve betalingsverschillen wilt boeken.
  9. Vul het percentage en bedrag in dat je maximaal accepteert als betalingsverschil, bijvoorbeeld 1,0%.
  10. Het percentage is optioneel, het bedrag is verplicht. Als je een combinatie invult, dan wordt eerst het maximum betalingsverschil berekend op basis van het percentage. Als het maximum bedrag niet wordt overschreden, dan wordt het betalingsverschil afgeboekt.
  11. Vul een verbijzonderingscode in als je één van de grootboekrekeningen voor betalingsverschillen verbijzondert. Indien geen verbijzondering op de grootboekrekening plaatsvindt zijn de velden grijs.
  12. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Automatisch betalen inrichten
  2. Adres controleren
  3. Instellingen automatisch betalen
  4. Tussenrekening Betalingen onderweg toevoegen
  5. Dagboek Betalingen onderweg toevoegen
  6. Bankrekening en bestandslocatie voor automatisch betalen inrichten
  7. Crediteur inrichten voor automatische betalingen
  8. Weergave openstaande posten wijzigen
  9. Landen inrichten
  10. Transactiecodes inrichten
  11. Bankrekening inrichten voor automatisch terugbetalen debiteuren
  12. Betaaltermijnen aan betaalvoorwaarden toevoegen
  13. Rapportlay-out opdrachtbrief, betaalvoorstel en betaalspecificatie instellen
  14. Betaalspecificatie via e-mail inrichten
  15. Bankkoppeling internetbankieren inrichten
  16. Automatische betalingen inrichten (Caribbean)