Bankrekening inrichten voor automatisch terugbetalen debiteuren

Je bepaalt in de eigenschappen van je eigen bankrekeningnummer de bestandslocatie en naam voor het terugbetaalbestand, het dagboek en de tegenrekening voor het boeken van de betalingen onderweg. Ook koppel je het gewenste rapport voor de opdrachtbrief en betaalspecificatie terugbetaling debiteuren. Dit richt dit in per bankrekeningnummer.

Bankrekeningnummer voor automatisch terugbetalen debiteuren inrichten:

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Instellingen betalingen / Bankrekening.
  2. Open de eigenschappen van het bankrekeningnummer.
  3. Ga naar het tabblad: Terugbetaling.
  4. Vul de bestandsgegevens voor het betalingsbestand in.

Het is verstandig om de bestandsnaam een juiste extentie te geven. Voor 'SEPA' raden wij '.XML' aan. Bijvoorbeeld SEPA_Terugbetaling.xml.

5. Selecteer een waarde bij Bestandsformaat betaling.

Selecteer bij dit veld SEPA Credit Transfer als je het bestand voor de betaalopdracht van debiteuren in SEPA-formaat wilt genereren.

Let op:

Controleer of het bankrekeningnummer bij de betreffende debiteuren een IBAN-bankrekeningnummer is als je het terugbetaalbestand in SEPA-formaat wilt genereren. Dit moet voor SEPA.

6. Vink Terugbetaling direct verwerken aan als je direct na het toevoegen van de betaalopdracht de wizard wilt opstarten voor het verwerken (genereren) van het betaalbestand.
  7. Selecteer bij Dagboek betaling en Tegenrekening betaling hetzelfde dagboek en de tussenrekening als ingesteld op het tabblad Betaling voor het boeken van de betalingen onderweg.
  8. Vul een minimum en maximum bedrag per crediteur en een maximum bedrag per opdracht vastleggen als dit gewenst is.
  9. Selecteer het rapport voor de opdrachtbrief terugbetaling debiteuren bij Rapport opdrachtbrief.
  10. Selecteer het specificatierapport terugbetaling debiteuren bij Rapport specificaties.
  11. Klik op: Opslaan en sluiten.

Zie ook:

Direct naar

1. Automatisch betalen inrichten
  2. Adres controleren
  3. Instellingen automatisch betalen
  4. Tussenrekening Betalingen onderweg toevoegen
  5. Dagboek Betalingen onderweg toevoegen
  6. Bankrekening en bestandslocatie voor automatisch betalen inrichten
  7. Crediteur inrichten voor automatische betalingen
  8. Weergave openstaande posten wijzigen
  9. Landen inrichten
  10. Transactiecodes inrichten
  11. Bankrekening inrichten voor automatisch terugbetalen debiteuren
  12. Betaaltermijnen aan betaalvoorwaarden toevoegen
  13. Rapportlay-out opdrachtbrief, betaalvoorstel en betaalspecificatie instellen
  14. Betaalspecificatie via e-mail inrichten
  15. Bankkoppeling internetbankieren inrichten
  16. Automatische betalingen inrichten (Caribbean)