Keuzes vastleggen door koper/verkooprelatie

De koper/verkooprelatie geeft zijn keuzes uit de optiekeuzelijst door. Dit doet hij door ze te kiezen en vervolgens in te dienen. Hij kan dit doen via de kopersportaal in OutSite. Dit is de meest efficiƫnte manier.

Als alternatief kun je in Profit als kopersbegeleider ook, na contact met de koper, de gekozen opties handmatig indienen.

1. Log in op de site (OutSite). Bijvoorbeeld de kopersportaal.
  2. Open de optiekeuzelijst. Als de koper geen opties ziet, controleer dan deze punten.
  3. Open een optie.

4. Vul bij Aantal het aantal dat gewenst is in.
  5. Klik op: Toevoegen.

Vervolgens zie je de optie bij pagina-onderdeel Gekozen opties:

De optiekeuzelijst heeft in Profit nu de status Gekozen.

Het is met deze status nog mogelijk de optielijst te wijzigen en deze via synchroniseren door te voeren in de optiekeuzelijsten.

6. Selecteer hier een aantal opties en klik op de actie: Indienen.
  7. Klik op Ja bij de vraag.

In Profit krijgt de optiekeuzelijst nu de status Ingediend.

In Profit handmatig indienen (kopersbegeleider):

1. Open Profit.
  2. Ga naar Projecten / Kopersbegeleider / Optiekeuzelijst.
  3. Open de optiekeuzelijst van de koper.
  4. Selecteer de optiekeuze en klik op de actie Indienen.
  5. Het kan zijn dat je vervolgens eerst de boekingslay-out moet sluiten en daarna de actie nogmaals moet uitvoeren.
  6. Klik op Ja bij de vraag of je het zeker weet.

Direct naar

1. Kopersbegeleiding
  2. Hoofdproject en subprojecten vastleggen
  3. Verkooprelaties/kopers vastleggen
  4. Optielijsten en optiekeuzelijsten toevoegen en beheren
  5. Optiekeuzelijst verstrekken aan koper/verkooprelatie
  6. Koper legt zijn optiekeuzes vast
  7. Bevestigen (kopersbegeleider)
  8. Digitaal ondertekenen kopers
  9. Kopersbegeleider maakt ondertekende optiekeuzelijst definitief
  10. Optiekeuzes omzetten naar voorcalculatie
  11. Voorcalculatie naar werkbegroting
  12. Facturering van de opties via termijnen aan de koper