Kopersbegeleiding voor de bouw inrichten

Als je koperbegeleiding wilt gebruiken moet je dit eerst inrichten.

Inhoud

Autorisatie

Autoriseer voor kopersbegeleiding:

• Menukeuze: tabblad Menu / Algemeen / Projecten / Kopersbegeleiding, de menukeuzes Optielijst en Optiekeuzelijst
  • Acties: tabblad Autorisatie / Project / Kopersbegeleiding,
    • de acties bij Optielijst / Acties / Eigenschappen project, Nieuw, Verwijderen
    • de acties bij Optiekeuzelijst / Acties / Nieuw, Definitief maken, Genereren optiekeuzelijsten, Aanmaken voorcalculatie, etc.
  • Tabbladen: tabblad Autorisatie / Project / Project / Tabbladen: Bouw, Bouwtype, Optiekeuzelijstregels, Sluitingsdata, (Kopersinformatie staat al aan).

OutSite inrichten

De kopersbegeleiding wordt gedaan in Profit Windows en in de kopersportaal in OutSite.

Voeg in OutSite o.a. de volgende pagina's toe:

• Voeg ook pagina-onderdeel Dossier toe. Mocht het digitaal ondertekenen niet lukken, dan kan de verkooprelatie via de dossieritem(s) daar alsnog ondertekenen.

In InSite is alleen de workflow ‘bevestiging optiekeuzelijst’ beschikbaar. Daarnaast kun je een overzichtspagina met optiekeuzelijst per project toevoegen.

Bouwfasen aanvullen

Je kunt de bouwfasen die je kunt selecteren bij de sluitingsdata, zelf aanvullen. Dit doe je in de vrije tabel Bouwfase.

Zie ook:

• Vrije tabellen aanvullen

Verkooprelatieprofiel voor rapport verstrekking instellen

In het verkooprelatieprofiel stel je in welk rapport standaard gebruikt moet worden bij het verstrekken van de bevestiging van de optiekeuzelijst aan de koper-verkooprelatie. Hiervan kun je in de projecteigenschappen nog afwijken.

Het berichtsjabloon dat je gebruikt bij de verstrekking zelf, bijvoorbeeld selecteer je in de wizard.

Verkooprelatieprofiel instellen:

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Verkooprelatieprofiel.
  2. Open het verkooprelatieprofiel.

3. Selecteer het rapport bij Bevestiging optiekeuzelijst.

Zie ook:

Factuurschema maken

Je maakt factuurtermijnen voor meerwerk, daar vallen de opties immers onder. Daarvoor kun je een termijnschema voor meerwerk als sjabloon toevoegen.

Zie ook:

• Termijnschema toevoegen

Workflow inrichten

Richt de workflows in. Het gaat om workflows voor de:

• Bevestiging optiekeuzelijst (Profit) met Typenummer -116

Daarbij zijn de volgende bestemmingen beschikbaar:

Deze worden niet meegeleverd, maar zijn wel in de Bouw-template opgenomen:

• Kopersuitnodiging, deze kan er bijvoorbeeld zo uit zien:

of zo:

• Kopersvraag

Direct naar

1. Kopersbegeleiding voor de bouw

Process

Beheerder Omgeving

Work area

Projecten