Verkooprelatie instellen voor kopersbegeleiding

De verkooprelatie in het subproject, waarmee je via het kopersbegeleidingsportaal communiceert, controleer je/stel je in.

Het gaat dan om:

• Verstrekkingswijze van de optiekeuzelijst - zodat de optiekeuzelijst verstrekt kan worden.
  • E-mailadres en telefoonnummer.
  • Rechten op de kopersportaal (klantportaal)

De verkooprelatie kan via het kopersportaal zelf ook het e-mailadres en het mobiele telefoonnummer, die gebruikt worden bij de verstrekking en de digitale ondertekening van de optiekeuzes, invullen.

Stel de verkooprelatie in voor kopersbegeleiding:

1. Ga naar: CRM /Organisatie/persoon / Verkooprelatie.
  2. Open de verkooprelatie of voeg deze eerst toe. Het zal in het geval van burgerlijke bouw vaker om personen dan om organisaties gaan.

of

Open de projecteigenschappen en klik op de actie Verkooprelatie.

3. Ga naar het tabblad: Algemeen.
  4. Stel eventueel bij Profiel een afwijkend verkooprelatieprofiel in als je dat bijvoorbeeld hebt toegevoegd, speciaal voor de verkooprelatie van de kopersbegeleiding.
  5. Vul een e-mailadres in als dat ontbreekt.
  6. Vul een telefoonnummer voor digitaal ondertekenen in als dat ontbreekt
  7. Ga naar het tabblad: Digitaal.
    1. Klik op: Onderhouden.

2. Selecteer in de regel Optiekeuzelijst.
    3. Selecteer de verstrekkingswijze. Je kunt alleen voor E-mail pdf kiezen. Zorg dat het e-mailadres gevuld is.
  8. Als je gebruik maakt van OutSite voor de kopersportaal moet de verkooprelatie ook portalgebruiker zijn.

Zo geef je portal toegang als je je in de eigenschappen van de verkooprelatie bevindt:

1. Klik op Acties / Organisatie/persoon.

2. Ga naar het tabblad: Portal toegang.
    3. Vink Persoon toegang geven tot afgeschermde deel van de portal(s) aan.
    4. Vul/wijzig het e-mailadres.
    5. Ga naar het tabblad: Autorisatierollen.

6. Vink een rol aan. Bijvoorbeeld Beheerder klantportal bij soort Persoon.
    7. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Kopersbegeleiding
  2. Hoofdproject en subprojecten vastleggen
  3. Verkooprelaties/kopers vastleggen
  4. Optielijsten en optiekeuzelijsten toevoegen en beheren
  5. Optiekeuzelijst verstrekken aan koper/verkooprelatie
  6. Koper legt zijn optiekeuzes vast
  7. Bevestigen (kopersbegeleider)
  8. Digitaal ondertekenen kopers
  9. Kopersbegeleider maakt ondertekende optiekeuzelijst definitief
  10. Optiekeuzes omzetten naar voorcalculatie
  11. Voorcalculatie naar werkbegroting
  12. Facturering van de opties via termijnen aan de koper