Site toevoegen

Je voegt een nieuwe site toe op basis van een bestaande site.

Pagina's en processen worden niet gekopieerd maar gedeeld. Dit betekent dat de nieuwe menu-items moeten verwijzen naar bestaande beschrijvingen en sjablonen. Als het een pagina met alleen tekst betreft (CMS) dan kun je bij het wijzigen van de pagina op de site zelf aangeven of er een kopie van de pagina gemaakt moet worden zodat de pagina op de andere sites niet wordt aangepast. Het thema wordt niet gekopieerd. De volledige menustructuur wordt wel gekopieerd naar de nieuwe site.

Iedere site heeft zijn eigen lay-out. Bij het toevoegen van een nieuwe lay-out wordt de lay-out van de bronsite gekoppeld aan de nieuwe site. Sjablonen zijn site-onafhankelijk en worden niet gekopieerd.

Het is niet mogelijk om een site te exporteren en te importeren in een andere omgeving.

Let op:

Het publiceren van een site verloopt altijd via de Profit Batch Service.

Als de wachtrij niet draait terwijl een site gepubliceerd moet worden, dan wordt de volgende melding gelogd:

The submitted task Sites publiceren cannot be queued for environment 'O12345AA'.

Site toevoegen:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Site.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer de site waarop je de nieuwe site wilt baseren. In de kolom Type portal zie je of het om een InSite-site of een OutSite-site gaat.
  4. Klik op: Volgende.
  5. Vul de interne omschrijving in.
  6. Klik op: Volgende.
  7. Vul de Titel van de site in.

Deze titel verschijnt in de browser als je de site opent. Je kunt eventueel ook een koptitel invullen.

8. Klik op: Volgende.
  9. Selecteer de Weblocatie.

Door het selecteren van een weblocatie bepaal je via welke URL de website te benaderen is en naar welke webservers de site wordt gepubliceerd. Kort gezegd koppel je via dit veld de configuratie (domein/webserver etc) aan de site. Na het koppelen van de weblocatie duurt het maximaal 1 uur voordat de site beschikbaar. Als deze na 1 uur nog niet beschikbaar is kun je hiervoor contact opnemen met support.

Let op:

Als je dit veld niet invult wordt de site niet gepubliceerd. Bij een nieuwe site betekent dit dat bezoekers niets zien als ze de URL intypen, bij een bestaande site betekent het dat wijzigingen niet meer worden doorgevoerd. Je moet dus altijd een weblocatie invullen als je wilt dat de website te benaderen is via een browser.

Als je geen webserver kunt selecteren dan is het bestand nog niet geïmporteerd in de eigenschappen van het domein (dit wordt door AFAS geregeld).

10. Vink eventueel het veld Website publiceren als 'onder constructie' aan.

Als er nu een bezoeker inlogt op de site krijgt hij de melding dat de site onder constructie is.

11. Klik op: Voltooien.

Na het toevoegen van de weblocatie is het virtuele pad beschikbaar.

Direct naar

1. OutSite inrichten
  2. Ondersteunde browsers
  3. Basisinrichting OutSite
  4. Autorisatie in OutSite
  5. Thema-editor
  6. Site inrichten
  7. Weblay-out en zones
  8. Menu van de site
  9. Documentmanagement inrichten
  10. Dossier
  11. Invulformulier inrichten
  12. Sjabloon instellen
  13. Site informatie
  14. Google Site Search inrichten
  15. URL-doorverwijzing OutSite inrichten
  16. Externe / social media