Projectfacturen verstrekken via actie Output

Je kunt via de Output-wizard in één actie een selectie van de projectfacturen e-mailen, afdrukken én opslaan in het dossier. Of de factuur wordt afgedrukt of gemaild is afhankelijk van de instellingen bij het verkooprelatieprofiel en de verkooprelatie.

Als je bij de verkooprelatie hebt ingesteld dat de factuur wordt gemaild als E-mail PDF + E-factuur (UBL) bevat het e-mailbericht twee bijlagen. Namelijk: een pdf-bestand en een UBL-bestand (e-factuur).

Facturen afdrukken/e-mailen (en opslaan in dossier) via Output:

1. Ga naar: Projecten / Facturering / Facturen.
  2. Klik op: Selecteren.
  3. Open de weergave Niet verwerkte projectfacturen.
  4. Filter eventueel op de regels die je wilt e-mailen/afdrukken.
  5. Selecteer de regel(s).

Pro_Projectfacturen verstrekken via Output (10)

6. Klik op de actie: Output.
  7. Vink Alleen nog niet verwerkte voorcalc. verwerken. aan, als je alleen de facturen wilt verwerken die nog niet verwerkt zijn.

Let op:

Normaal is een factuur verwerkt als deze verstrekt is (afgedrukt of gemaild) op de manier die bij de Voorkeur verstrekkingswijze bij de relatie staat ingesteld.

8. Selecteer de Printer en Printerlade.
  9. Vink Afwijkend verstrekken aan als je alle te verwerken rapporten op dezelfde manier wilt e-mailen en/of afdrukken.
  10. Selecteer een Verstrekkingswijze.
  11. Selecteer een afwijkend Rapport als je voor alle te verwerken rapporten wilt afwijken van de standaard rapportdefinitie. Als je geen afwijkend rapport selecteert bepaald Profit het type rapport automatisch.
  12. Selecteer een afwijkend Berichtsjabloon (e-mailsjabloon) als je voor de begeleidende tekst van alle e-mailberichten wilt afwijken van het standaard berichtsjabloon.
  13. Vink Opslaan in dossier aan als je voor iedere e-mail of afdruk een dossieritem wilt toevoegen, met een gekoppeld rapport.
  14. Klik op: Volgende.

Je ziet nu een overzicht van de regels.

15. Klik op: Afdrukvoorbeeld en/of E-mail voorbeeld als je een voorbeeld wilt zien.

Als je de wachtrij gebruikt heb je deze stap niet en kun je geen afdrukvoorbeeld tonen.

16. Klik op: Voltooien.

Let op:

Profit plaatst deze taak in de wachtrij. Terwijl de taak in de wachtrij wordt uitgevoerd, kun je gewoon doorwerken. Zie: Wachtrij gebruiken en beheren.

In de weergave zie je Afgedrukt, Dossier, Gemaild, Voll. verw. (volledig verwerkt) en Verstrekt via eVerbinding aangevinkt, als je deze velden aan de weergave hebt toegevoegd en afhankelijk van de verstrekking die je hebt gedaan.

Direct naar

1. Projectfacturering
  2. Projectfacturering inrichten
  3. Accordering en gereedmelding nacalculatie
  4. Factuurtermijnen toevoegen
  5. G-rekening inrichten
  6. Automatisch projectfacturen genereren
  7. Handmatig projectfacturen toevoegen
  8. Termijnfacturering
  9. Projectfacturen verstrekken
  10. Historie van gemailde projectfacturen controleren
  11. Projectfacturen wijzigen
  12. Projectfactuur crediteren
  13. Collectief verwijderen projectfacturen
  14. Projectfacturen journaliseren
  15. Projectfactuur in InSite raadplegen
  16. Omzet Projectfacturen over meerdere perioden verdelen
  17. Doorboeken verkoopfacturen en opbrengstboekingen