Prijslijst en prijs/korting per verkooprelatie toevoegen

Je kunt prijzen en kortingen per verkooprelatie toevoegen. Kortingen bij de verkooprelatie zijn het hoogste niveau, dus gaan vóór alle andere kortingen voor een item/artikel. In het geval van prijzen zijn alleen projectprijzen van een hoger niveau.

Inhoud

Toevoegen via item

Je kunt ook voor meerdere verkooprelaties tegelijk een afwijkende prijs toevoegen. Dit kan bovendien per project.

1. Ga naar:
    • Ordermanagement / Item / Artikel
    • Ordermanagement / Item / Inrichting / Werksoort of Kosten.
    • Projecten / Item / Artikel of Werksoort of Kosten.
  2. Open het bestaande item of voeg een nieuwe toe.
  3. Klik op: Acties / Prijs/korting.
  4. Ga naar het tabblad van de prijs of korting die je wilt toevoegen. Welke er beschikbaar zijn hangt af van het type item. Bijvoorbeeld: Verkoopprijs.
  5. Klik op de actie: Onderhouden.
  6. Klik op: F5. Selecteren.
  7. Klik op: Nieuw om een regel toe te voegen.

8. Vul de regel: selecteer de verkooprelatie en vul de nieuwe prijs bij Prijs nw.
  9. Klik op: Opslaan en sluiten.
Toevoegen via verkooprelatie
  1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoop / Verkooprelatie.
  2. Open de eigenschappen van de verkooprelatie.
  3. Open de eigenschappen van de verkooprelatie Van Ubbens Advies B.V.
  4. Klik op de actie: Prijs/korting.
  5. Klik op Ja bij de melding.
  6. Ga naar het tabblad: van het type prijs dat je wilt toevoegen.
  7. Klik op: Nieuw
  8. Vul Itemcode in (de overige velden zullen dan automatisch verschijnen).
  9. Klik op: Volgende
  10. Vul de velden in.

Direct naar

1. Prijzen (Verkoop)
  2. Prijzen terminologie overzicht
  3. Prijs, voorraad, marge en gebruik van artikel raadplegen
  4. Prijzen per artikel raadplegen
  5. Prijzen raadplegen per verkooprelatie
  6. Verkoopprijs toevoegen
  7. Prijslijst
  8. Actieprijs
  9. Prijs per verkooprelatie toevoegen
  10. Prijs per project toevoegen
  11. Alle prijzen/kortingen per verkooprelatie raadplegen
  12. Prijs in regel handmatig wijzigen
  13. Prijs via berekening
  14. Kostprijs en verrekenprijs berekenen
  15. Staffelprijzen toevoegen
  16. Collectief wijzigen prijzen
  17. Prijzen offerte/verkooporder opnieuw bepalen
  18. Prijzen importeren
  19. Staffel importeren bij importeren verkoopprijs