Ordertraject instellen

De inrichting van het ordertraject bevat de algemene instellingen van Profit Ordermanagement, het instellen van autonummering voor ordernummers en het toevoegen van eigen boekingslay-outs en rapporten voor het ordertraject. Je stelt in Profit Ordermanagement in hoe de orderverwerking verloopt in het ordertraject.

Je stelt één van deze opties als voorkeur in op hoog niveau in de ordermanagement instellingen.

• Pakbon, factuur na levering

Bij deze optie laat je na de order eerst de pakbon genereren. Zodra je de pakbon gereedmeldt, genereert Profit de verkoopfactuur van de pakbonregels die geleverd worden. Dit is de meest gebruikte optie.

• Pakbon, geen factuur

Bij deze optie genereert Profit na de order alleen de pakbon. De factuur wordt niet gegenereerd. Deze optie gebruik je bijvoorbeeld bij interne leveringen of bij garantie en retour verwerking.

• Factuur, levering na vooruitbetaling

Bij deze optie moet de verkooprelatie eerst de hele factuur betalen, waarna de order automatisch vrijgegeven wordt voor levering. Deze manier van leveren wordt vaak gebruikt door webshops of als de klant niet kredietwaardig is.

• Aanbetalen, levering na aanbetaling

Bij deze optie moet de verkooprelatie een deel van de factuur betalen.

• Pakbon en factuur, factuur niet afdrukken of verzenden.

In de verkooporders zelf kun je hier nog van afwijken via het veld Verwerking order in de orderkop.

Ordertraject instellen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Beheer / Instellingen.
  2. Ga naar het tabblad: Ordermanagement.
  3. Selecteer een waarde bij Verwerking order.

De meest gebruikte waarde is Pakbon, factuur na levering.

4. Vink Berekening korting op prijs aan om korting over de regelprijzen te berekenen.
  5. Selecteer je eigen periodetabel voor Ordermanagement, als je deze hebt toegevoegd. Met een eigen ordermanagement vierwekelijkse periodetabel kun je bijvoorbeeld ook vierwekelijkse rapportages aanmaken.

Let op:

De periode uit de ordermanagement periodetabel wordt niet vastgelegd in de ordermanagement mutaties.

6. Vink Cumulatieven o.b.v. leverdatum aan voor het bepalen van de cumulatieve bedragen en aantallen in een periode gekeken moet worden naar de leverdatum. Als je dit veld niet aanvinkt, is de factuurdatum bepalend voor de periode.
  7. Klik op: Opslaan en sluiten

Direct naar

1. Inrichting ordertraject (verkoop)
  2. Ordertraject instellen
  3. Vooruitbetaling inrichten
  4. Aanbetaling inrichten
  5. Voorraadcontrole inrichten
  6. Verstrekking via E-mail inrichten
  7. Orders verzamelen op pakbon
  8. Creditfacturen e-mailen via Output toestaan
  9. Relatie wijzigen in actieve order autoriseren