Correctie btw-rekening boeken

Je kunt in Profit een correctie op de btw rekening maken via een memoriaal dagboek. Bijvoorbeeld voor een correctie btw voor privé gebruik.

Let op:

Als een mutatie al is opgenomen in een btw-aangifte, dan moet je een correctieboeking maken volgens de onderstaande werkwijze.

Het verwijderen van een boeking zal nooit leiden tot een correctie op de btw-aangifte.

Correcties btw-rekening boeken:

1. Ga naar: Financieel / Boeken / Dagboek.
  2. Controleer Boekjaar en Periode. Dit zijn het boekjaar en de periode waarin je de mutatie boekt.
  3. Selecteer het memoriaal dagboek.
  4. Klik op: Voltooien.

Profit opent de boekingslay-out van het dagboek.

5. Vul de boekingsdatum in voor de correctie-boeking.
  6. Selecteer in het veld Rekeningnummer de grootboekrekening van de betreffende btw-code.

In deze regel is btw-code niet verplicht. Als je deze regel zonder btw-code boekt, neemt Profit dit niet mee in de aangifte. Als je wel op die grootboekrekening btw boekt, neemt Profit dit mee in de aangifte.

7. Selecteer de volgende boekingsregel.
  8. Vul een tegenrekening in waar je het bedrag naartoe wilt corrigeren.
  9. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Financiële Mutaties
  2. Boekingslay-out toevoegen
  3. Dagboeken inrichten
  4. Boekstuknummer, factuurnummer, boekingsdatum en boekstukdatum
  5. Inkoopmutaties
  6. Verkoopmutaties
  7. Betalingen
  8. Memoriaal boeken
  9. Mutaties raadplegen en wijzigen
  10. Mutaties verwijderen
  11. Mutaties importeren
  12. Correcties in correctieperiode boeken
  13. Correctie BTW rekening boeken
  14. Kruisposten afletteren
  15. Transitorische post boeken
  16. Vaste journaalposten
  17. Vrije velden op openstaande posten importeren