Betaalbestand verwerken

Een betaalopdracht zet je om naar een betaalbestand voor de bank. De Status van de betaalopdracht wijzigt in Onderweg.

Inhoud

Betaalbestand genereren

Je genereert een betaalbestand en eventueel een opdrachtbrief.

Betaalbestand genereren:

1. Ga naar: Financieel / Crediteur / Betaalopdracht.
  2. Selecteer de betaalopdracht die je zojuist hebt gemaakt.
  3. Klik op de actie: Verwerken betaalopdracht.
  4. Wijzig eventueel de locatie waar je het bestand op wilt slaan.
  5. Klik op: Voltooien.
  6. Je moet hierna het bestand zelf nog ophalen via de wachtrij:
    1. Klik op de actie: Wachtrij.

Je ziet alle taken met een status.

2. Selecteer de batch taak Verwerken bankopdracht.
    3. Klik op de actie: Afhandelen opdracht.

Door regels uit de wachtrij af te handelen, zal Profit de bestanden overzetten naar het werkstation. De incasso- en betaalbestanden worden dan opgeslagen op de juiste locatie en eventueel de opdrachtbrief kan worden afgedrukt.

4. Sluit het scherm af.

Let op:

De betaalopdracht wordt definitief. Verwerk de betaalopdracht alleen als je zeker weet dat het bestand helemaal correct is. Na verwerking kun je de betaalopdracht niet meer wijzigen of verwijderen, alleen storneren behoort nog tot de mogelijkheden.

Opdrachtbrief apart afdrukken

Je kunt een opdrachtbrief voor de bank apart afdrukken. Een opdrachtbrief wordt vaak door de bank geëist als je de betaalopdracht inzendt aan Equens.

Opdrachtbrief apart afdrukken:

1. Ga naar: Financieel / Crediteur / Betaalopdracht.
  2. Selecteer de zojuist verwerkte betaalopdracht.
  3. Klik op de actie: Opdrachtbrief.

Direct naar

1. Automatische betalingen
  2. Automatische betalingen inrichten
  3. Nieuwe betaalopdracht toevoegen
  4. Betaalopdracht raadplegen en wijzigen
  5. Facturen betaalbaar stellen of uitsluiten van betaling
  6. Betaalvoorstel afdrukken
  7. Betaalopdracht verwijderen
  8. Betaalbestand verwerken
  9. Incasso- en (terug)betaalopdracht via de wachtrij
  10. Betaalspecificatie afdrukken
  11. Betaalopdracht verzenden naar de bank
  12. Factuur of betaalopdracht storneren
  13. Betaling boeken in het bankboek
  14. Betaling tegenboeken en facturen storneren (ná het boeken van de betaling)
  15. Automatische terugbetaling creditnota's debiteuren
  16. Automatische betalingen buitenland verrichten
  17. Automatische betalingen via betaalopdrachtset verrichten
  18. Automatische betalingen verrichten via bankkoppeling
  19. Automatische betalingen verrichten (Caribbean)